Рожден Ден по Време на Пандемия- лични впечатления

Здравейте, момичета!
Днес съм решила да говоря за една малко по-лична тема, защото знам, че вълнува много от нас. Пандемията засегна всички и съм сигурна, че на този етап дори и интровертите не се чувстват добре. Освен изолацията, на която сме подложени и застоят, в който се намираме, обаче, времето не е спряло, а продължава да си върви. С него се сменя и календара и така неусетно идва ред и на някой рожден ден.
Да, но какво правим, когато рожденият ден е на дете или още по-лошо това е първият рожден ден на вашето дете, който сте чакали с нетърпение и сте планирали поне от два месеца?
Това ми се случи на мен преди няколко седмици и сигурно като всяка мама на мое място мога да ви кажа, че има голямо разочарование (от моя страна). Особено мъчно ти става след като си вложил усилия да планираш нещата, запазил си място, вече си поръчал торта и си поканил всички приятели с деца, бабите и дядовците, и братовчедите до трето коляно :D

И така след цялото преживяване и смяна на плановете в последния момент ще ви споделя няколко идеи, които може да използвате, за да има детето ви (или пък вие) празник, за който да си спомня с усмивка:

1.Не се поддавайте на емоциите и мислете обективно на нещата. Колкото по-дълго се ядосвате как може да са били нещата, толкова по-късно ще можете да видите какво може да направите оттук нататък. Оставете си един ден да обмислите ситуацията и продължете напред.


2.Торта. Няма как рожден ден да мине без торта. Нашата я бяхме поръчали преди затварянето на всичко и разбира се се притесних дали ще успеем да си я вземем. Оказа се, че много от сладкарниците изпълняват доставки по домовете и няма проблем да си поръчате торта. Нашата я взехме от тук






3.Украса. Все пак е детски рожден ден и ви трябва нещо дори и да е съвсем минимално. Взех я в последния момент от група във Facebook, която събира парички за едно бебенце.В нея може да се натъкнете на почти всичко, така че ще се радвам много ако я погледнете и се включите в нея ако имате желание. Повече за групата тук
Та единичка за снимки, няколко помпона и пеперуди и хола стана готов за рожден ден :)



4.Албумче за снимки. Въпреки че ще сте само семейството и някоя и друга баба, която живее с вас това не значи, че не трябва да е весело и не може да си създадете хубави спомени. Детето ви никога повече няма да е на 1/2/3 и това трябва да се запечата на снимки :) Персонализираното албумче поръчах от тук

5.Хапване. Бяхме се настроили да не готвим, затова си поръчахме храна от механата до нас. Също като при сладкарниците и доста ресторанти предлагат храна с доставка и може да се възползвате.




6.Подгответе се за парти. Сложете си грим, направете си прическа, облечете новата рокля или блуза, която сте си взели точно за този повод, защото кога ако не сега? Дори и само за вкъщи. Дори и да сте само със семейството си. Радвайте се на живота и ценете малките неща. Бъдете здрави! :)



Facebook                                Instagram

No comments