Too Faced Lipsticks

Здравейте, момичета! Май рядко правя постове за червила, но ще се постарая да поправя това, защото в последно време съм натрупала страшно много добри попадения в колекцията си, които заслужават да бъдат похвалени. Днешния пост е точно такова хвалене за червилата на Too Faced. За моя радост от марката нямат голям избор (за разлика от палитрите им със сенки за очи), което прави изборът на цвят сравнително по-лесен, а съответно и трупането на бройки по-малко вероятно.
С първото си такова червило, Cinnamon Kiss, се запознах по време на една лятна разпродажба миналата година, но тъй като цветът беше прекалено тъмен реших да го оставя за зимните месеци, през които да е по-подходящ за носене. След изненадващия резултат вече бях твърдо решена, че трябва да имам поне още едно и така се сдобих с Juicy Melons.




 

Опаковката е златна, метална гилза, която е доста тежка и може би не е от най-удобните за носене в дамска чанта. От едната страна е гравирано логото на марката, а инициалите присъстват на капачето. За разлика от повечето опаковки, при които се чува щракане при затваряне на капачето, тук затварянето е съвсем плавно, заради уплътнителна гумичка от вътрешната страна на капачето. Благодарение на това уплътнение отварянето от самосебе си е малко вероятно. Опаковките са матирани почистват се много лесно и не се оставят пръстови отпечатъци върху тях.

Количество: 3гр.

Състав: Punica Granatum (Pomegranate) Sterols, Vegetable Oil, Polybutene, Caprylic/Capric Triglyceride, Diisostearyl Malate, Polyethylene, C12-15 Alkyl Lactate, Isostearyl Hydroxystearate, Triisostearyl Citrate, Trimethylolpropane Triisostearate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax (Candelilla Cera/Cire De Candelilla),Isostearyl Isostearate, Tridecyl Trimellitate, Hydrogenated Vegetable Oil, Flavor (Aroma), Limonene, Benzyl Benzoate, Citral, Linalool, Geraniol, Hydrogenated Polycyclopentadiene, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Ethylhexyl Palmitate, Tribehenin, Sorbitan Isostearate, Palmitoyl Oligopeptide, Phenoxyethanol, Mica. May Contain (+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Red 6 (CI 15850), Red 7 Lake (CI 15850), Red 30 Lake (CI 73360), Yellow 5 Lake (CI 19140).

Цветовете имат лек аромат, който се усеща само при нанасяне на червилото и след това изчезва почти моментално.

Cinnamon Kiss бих определила като нещо средно между винено и керемидено червено, което пасва на естествения червен цвят на устните ми толкова добре, че имаше период, в който използвах само него.
Juicy Melons пък е коралово розов цвят, който е подходящ на всякакви тонове кожа, включително и на по-тъмните, при които такива варианти биха стояли прекалено ярко.
При червилата от тази серия забелязвам блясък върху устните, но без шимъри, който е достатъчен при самостоятелно носене и няма нужда от гланц върху тях.



Това, което ме грабна още в магазина беше колко трудно успях да изтрия цветът от ръката си при проба на едно от червилата. И наистина след нанасяне на червилото един път върху устните то остава почти в същото състояние около 4-5 часа! 
За пример: слагам Cinnamon Kiss сутрин към 7 преди лекции и в 12, след няколко питиета и закуска то все още е на мястото си. При Juicy Melons ефекта е малко по-нетраен, защото е и по-светличко, но то също остава върху устните към 4 часа. Въпреки издръжливостта си се нанасят много лесно, не се усещат и не изсушават устните.

Редовната им цена е около 40лв, но може да следите за промоции (Cinnamon Kiss го взех за 25)

В заключение мога да кажа, че освен червилата на MAC, които обожавам вече имам и нова любов и през тази година ще наблегна повече на Too Faced.

Вие притежавате ли някое червило на марката и какво мислите за тях?
Ще се радвам да споделите. Хубав ден!


4 comments

  1. Не съм взимала червило на тази марка, но тази издръжливост е впечатляваща и ще трябва да се опитат. Много красиви цветове си си избрала :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пробвай с по-ярките червила, те са по-издръжливи :))

      Delete
  2. Juicy Melons изглежда супер за наближаващите топли дни :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, наистина за лятото ще е идеален :)

      Delete