Lush Haul и как да спестяваме от Lush

Мда...това май е поредната доза покупки от Lush  (доста почнаха да зачестяват вече) и може да се каже , че се вманиачавам.  Тъй като продуктите им понякога могат да се окажат доста скъпи реших да споделя няколко начина, с които може да спестите пари при самата покупка или да спестявате от продуктите, които вече сте си взели.

Преди това няколко факта, поради които мисля, че марката си заслужава:
1.Продуктите им не се тестват върху животни, а освен това водят и кампания против тестването на козметика върху животни.
2.Всички продукти са ръчно направени.
3.Почти всички продукти не съдържат консерванти и парабени, използват се растителни и етерични масла.
4. Доста от продуктите им могат да се използват и от вегани.

Как да спестяваме от Lush:
1.Винаги следете за промоции и намаления. Правят ги рядко, най-вече след празници, когато са им останали незакупени продукти от лимитираните колекции, затова следете редовно страничката им във Facebook и онлайн магазина им.

2.Винаги си правете списъци преди да отидете в магазина. Заради изобилието от продукти консултантите лесно могат да ви объркат и накрая да вземете продукт, който не ви трябва или не ви харесва. Всеки път преди пазаруване си правя списък с нещата, които искам да пробвам и които са ми интересни. Никога не се заглеждам в неща, които ги няма в списъка ми и така не харча излишни пари.

3.На лоялни клиенти от време на време дават ваучери за -20% от всички продукти в магазина. В момента са им изчерпани, но не пречи да попитате консултантите, когато сте в магазина.
4. При събиране на 5 празни опаковки от маски и ексфолианти ( на самата опаковка пише и трябва да изглежда така)
и връщането им в магазина получавате "mask of magnaminty" като подарък.

За максимално използване на продуктите:
5.Може да си вземете сапунче на грамаж и да го разделите на по-малки парченца за подаръци на приятели. По този начин те ще могат да го тестват и ако го харесат да си вземат по-голямо парче.
Когато си взимам сапунчета обичам да си ги режа на малки парчета. Малкото парче е много по-удобно за употреба и така измиването става много по-бързо и се пести продукт.

 От 200гр. сапун си отрязах едно малко парченце, което е много по-удобно за ползване.

 6.Продуктите за вана могат да се разделят на парчета и да се използват на няколко пъти. Например пенливо блокче, което е 200гр може да се раздели на 3 и да се използва 3 пъти.Тези, които са по 100гр. могат да бъдат разделени на 2 и съответно да бъдат използвани 2 пъти.

7. За да не се топят продуктите и да се запази миризмата им ви препоръчам да съхранявате сапуните, шампоаните и масажните блокчета в металните кутийки, които марката предлага. 

Това са всички неща, за които се сещам в момента, надявам се да са ви полезни.

Последните покупки от Lush:

Няма да се спирам много на продуктите, а само ще ви ги покажа и ще напиша цената, за която съм си ги взела както и оригиналната им цена. Повече подробности за тях ще кажа, когато ги изпробвам.





Повечето от продуктите са от лимитираната серия за Коледа и са намалени.

1.Сапунче Snowcake- 6,93лв- оригинална цена 9,90лв
2.Tea Tree Toner Tab таблетка тоник- оригинална цена 2,90лв
3.Dashing Santa балистика за вана- 3,95лв- оригинална цена 7,90лв
4.Hollygo Lightly пенливо блокче 6,25лв- оригинална цена 12,50лв
5.The Christmas Hedgehog пенливо блокче 4,75лв- оригинална цена 9,50лв
6.The Christmas Penguin пенливо блокче 6,65лв- оригинална цена 9,50лв

И така с намалените неща си спестих общо 20,77лв. , което за мен е доста.

Надявам се да ви е било интересно и ако имате продукти на марката ще се радвам да споделите вашето мнение като коментар. Хубав ден!

2 comments

  1. В LUSH намаление всъщност има само на Коледните продукти и в България за съжаление то е частично (не обхваща всички лимитирани благинки), което мен лично, изключително мн ме дразни... а и дори не винаги е -50% По принцип Boxing Day-a е винаги на 26-декември и аз се възползвам от това -50% намаление в UK през последните 3 години. Понякога в нашите магазини обаче се появява и нещо допълнително, което да е намалено. Попадали са ми парфюм, слънцезащитни продукти и подаръчни кутии. И като споменах "подаръчни кутии", цената на продуктите в тях винаги е по-висока, отколкото ако същите си ги купите отделно - тъпо, ама факт! :Х Относно празните опаковки, в България освен Mask of Magnaminty, може да бъде взет и сапун, което аз лично предпочитам, предвид цените им и мн добре си се ориентирала към разфасоването му на по-малки парчета ; ) Аз процедирам по същия начин с всичките им продукти, които са в "твърдо" състояние : ) А, това със списъка е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! ;DD btw, Завиждам ти за ваната и възможността да се изкъпеш във всичката тая красота! Непременно ще чакам едно голямо и цветно ревю! : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз виждам от време на време и някой друг намален продукт в сайта им. Подаръчните кутии също съм ги заглеждала и като теб съм смятала стойността, съответно заради по-голямата цена съм се отказвала. Благодаря за информацията за сапуните, не го знаех, но ще се възползвам!
      Благодаря за коментара :)

      Delete