На път: максимално количество козметика заемаща минимално място + съвети

В сезона на отпуските всеки се е запътил нанякъде- кой по работа, кой на почивка или да види роднините си. Така ни се налага да сме на път почти всяка седмица и за грижа за кожата или за един по-разточителен грим не остава много време, а пък за място в куфара и дума не може да става. Има обаче три типа козметика, без които не мога, когато пътувам и това са:
1.Бяла козметика
2.Декоративна козметика
3.Слънцезащитни продукти

Сега е момента да ви покажа как опаковам всички тези неща за път, така че да не заемат много място в куфара (много важно особено ако пътуваме извън страната и трябва да тръгнем с възможно най-малко багаж).

Преди всичко има няколко начина, по които може да стегнете всичките тези продукти, така че те да са най-компактни.
Най-лесния вариант е да си вземете готови травъл комплекти, които се продават от някои по-известни марки. Аз лично съм доволна от комплектите на Nuxe и Uriage. Такива комплекти струват около 20лв и могат да се намерят в по-големите аптеки. Съдържат най-необходимите неща за път като душ гел, мицеларна вода, термална вода, почистващ продукт за лице, крем за лице и др.
Друг вариант е да си вземете празни шишенца, в които може да си пресипете от вашите продукти. Такива се продават в Jumbo за около 3-4лв.

Последния вариант, за който можах да се сетя е да си създадете сами такъв несесер, в който да си сложите продукти, които ви харесват и отговарят на вашия тип кожа.
Моят съвет е да използвате прозрачен несесер, за да се виждат всички продукти. Вземете с вас сашета, мостри и продукти в травъл размери, за да заемат възможно най-малко място. Такива продукти може да получите в кутиите на Пинкс или да си вземете от дрогериите ( обикновено са поставени близо до касите и са на цени до 2-3 лв).

Ето с какво аз смятам  да пътувам през това лято:
 Декоративна козметика
Несесера е на Essence и вътре съм натъпкала всичко необходимо от бялата ми козметика.
1.Тампони за почистване на грим. Сложила съм ги в тази кутийка за тампони на Bioderma, която получих с една от бюти кутиите и оттогава сме неразделни. Супер удобна е и не знам какво бих правила без нея. В едната част съм сложила и няколко клечки за уши.
2. Мини пакет на любимите ми почистващи кърпички на Бочко. Много се радвам, че ги намерих, защото нямаше как да взема с мен огромните им пакети. Стават и просто за освежаване на лицето ако се намирам на пътя.
3. Сухи кърпички, които са абсолютно задължителни. Един пакет в дамската чанта и един пакет тук.
4.Саше на шампоан за коса на Лореал, което ще ми стигне за едно измиване на косата.
5. Саше на балсам за коса на Phyto, което отново е за едно измиване.
6.Термална вода на Uriage. Идеална е когато ти се налага да си в колата за дълго време.
7. Дезодорант против изпотяване на Nivea. Отново задължителен продукт в симпатична опаковка.
8. Душ крем на Nivea- вече го пробвах един път и ми хареса. Мисля, че би стигнал за 6-7 ползвания.
9.Интимен душ крем на Nivea- него също го пробвах и съм много доволна. Цените на всички тези разфасовки са около 1-2лв.
10.Почистваща вода на Avene. Много добре се справя с почистването на грим, използвала съм 3-4 такива малки опаковки и сериозно обмислям да си взема голямата опаковка.
11. Околоочен гел на Vichy. Писах за този гел тук , не съм много впечатлена от него, но пък опаковката е доста удобна за път и не съм намерила друг вариант, с който да го сменя.
12.Почистващ  разтвор за четки за грим. След като пътувам четките ми се цапат още повече и предпочитам да ги почиствам ежедневно. Може да видите как съм го направила тук
13.Сапунче в мини размер. Никога не знаеш кога може да изцапаш някоя дреха...
14.Крем за лице на Bioderma. Хидратира доста добре лицето и обичам да го използвам само вечер, защото в жегите ми идва с една идея по-мазен отколкото ми се иска.
15.Крем за ръце на Nuxe. Миризмата не ми допада особено, но самия крем прави ръцете ми много гладки и наистина издържа едно измиване на ръцете. Отново обмислям покупката на пълноразмерния продукт.
16.Почистващ гел за лице на La Roche-Posay. Продукт без, който не мога и е много важен при пътуване.Много добре почиства и засега не ми прави проблеми с алергии на очите, които получавам от повечето ми продукти.
17.Пинцета- Не се знае кога може да видиш някое ново досадно косъмче.

Декоративна козметика:
Тук ви съветвам да взимате продукти с възможно най-малката опаковка, както и такива, които са в пластмасови опаковки, а не стъклени, за да няма риск от счупване по пътя.
1.Основата на Essence All About Matt! По-водниста е отколкото ми се иска, но все пак върши работа.
2.ФДТ на La Roche-Posay номер 11. Много доволна съм от доволна от него, пасва напълно с тена на лицето ми и е новия ми любим такъв продукт. Освен всичко това добавям и факта, че е с SPF 25, което го прави идеален за това време на годината.
3.Пудра на Avon цвят Fair. Опаковката е достатъчно компактна и масивна, за да я взема с мен.
4.Maybelline Fit Me! коректор за тъмни кръгове под очите. Използвам номер 25 и съм доволна (за първи път от много време) Справя се задоволително с много тъмни и синеещи кръгове под очите. Опаковката му също е пластмасова и нямам притеснения, когато пътувам. Това, което не ми харесва е, че не виждам до къде е продукта и мисля, че  не е от най-икономичните.
5.Спирала на Deborah Milano 24 Ore Absolute Volume. Много, много доволна! Обема, който придава на миглите е страхотен и я използвам вече повече от 6 месеца- едва сега показва признаци на изсъхване. Няма как да я подмина.
6.Кремообразни стик сенки на Avon от новата им лятна колцекция. Цвят gilded sail. Използвам ги като хайлайтър над скулите, под веждите, във вътрешния ъгъл на окото, въобще са мултифункционален продукт, който спестява много място и не бива да се подминава.
7.Очна линия на Deborah Minalo. Има тънка четчица, която прави фини линии и отново срока й на годност е много висок- използвам я от 1 година и не е изсъхнала!
8.Beauty Blender на Ebelin. Много необходим продукт при пътуване- би заместил четка за ФДТ, четка за течен руж, четка за нанасяне на коректор.
От тези продукти ви съветвам да вземете 2 червила- в двата цвята, които използвате най-много; 2 ружа в цветовете, които използвате, 1 средна по размер палитра и ако имате място малки допълнителни сенки, в цвят, който не присъства в палитрата.

9.Червила Luxe от Avon. Цветове- Nude Slip и Pink Satin. Опаковките са много стабилни и мисля, че няма да имам никакви проблеми с тях, не биха допулнали никакви лъчи и топлина до самите червила. Не изсушават устните, а напротив- хидратират ги, което е много важно през тези месеци.
10.Сенки Naked на UD. Ами не знам някое момиче да не си взима тази палитра и съм сигурна, че почти всички знаете за нея. Цветовете, които реших, че ми липсват и добавих са в двойната сенка на Essence 3D eyeshadow в цвят 11 irresistible  fox-trott
12.Руж на Essence в цвят 10 Adorable. Стои много ествествено и се разнася супер лесно, използвам го почти всеки ден, което си личи и на снимката.
13.Руж на Avon в цвят Rose Aura. Него също го харесвам много и съм го описала по-подробно тук
14.Бронзираща пудра на Wet n Wild. След една година използване продуктът не е мръднал и съм много доволна. Капака на кутийката, обаче се счупи още в началото... моя съвет е да си намалят цените ако искат да имат клиенти, защото като сравнявам цените наддценката им е огромна и излиза много по-изгодно да си поръчаш от чуждестранен сайт.
15.Молив за вежди на Essence в цвят 04 Blonde. Кремообразен е и лесно се нанася, не драска и не остава веждите на черти. На капачката има и малка четка, с която може да разрешите веждите и да ги приведете в ред.
16. Молив за очи на Deborah Milano номер 265. Няма как да не завърша визията си без черен молив и този е достатъчно добър.

Слънцезащитни продукти.
1.Бързосъхнещо олио за тяло на Carroten с SPF 10. Изпробвах го на ръката и наистина абсорбира по-добре от други такива продукти, а има и страхотен аромат.
2.Лосион за слънце на Avon с SPF 15.
3.Спрей за след слънце на Avon.
Последните два продукта са от миналата година и ги взимам с мен, за да ги доизхабя.
За лицето препоръчвам да си намерите продтукт с по-висок фактор.

Това е цялата козметика, която взимам с мен през пътуванията това лято. Заема много малка част в куфара и бързо и лесно намираш всичко, което ти трябва.
Надявам се да ви е било интересно. Хубав ден!

9 comments

  1. Много готин пост <3 Малките опаковки са много сладки и определено успяваш да вземеш необходимите продукти.Аз като тръгна на път, ми е най-трудно точно да избера определена козметика, защото искам да взема всичко :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Така е, затова трябва да се обмисли много добре предварително, за да не се забрави нещо както често става при мен.

      Delete
  2. Супер пост :) И на мен това ми се върти сега в главата,искам да взема доста неща,но в същото време знам,че и от Бг ще взема доста,а имам на разположение само 30 кг :))) И малката е с мен :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Значи продуктите в травъл размери са идеалния вариант :))

      Delete
  3. Хахаха, аз съм същата, за пътуване малки опаковки :)) обаче с декоративната козметика е голям зор :(( винаги слагам повечко нещо

    ReplyDelete
    Replies
    1. Най-вероятно всеки е така, винаги има нещо, което не съм използвала дори 1 път, затова се старая да помисля предварително кое бих използвала наистина и кое не.

      Delete
  4. Последният път като тръгнах за 4-дневна почивка, си носих точно три ружа, като се оправдавах пред себе си, че е важно да има разнообразие :Р Естествено използвах само един от тях, но поне не се чувствах принудена да използвам само него. А после се оплакваме, че нямаме място в куфара. Много полезен пост :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много е трудно да изберем от цялото налично количество само 1-2 продукта. И аз бях така и исках да взема всичко с мен и така нямаше място за дрехи и обувки, но тази година се опитвам да се поправя :)

      Delete
  5. Да живеят минитата и празните шишенца! Аз вече почти не нося декоративна козметика на море, а само като пътувам с колегите. Но пък за сметка на това, тогава се носят доста неща :D

    ReplyDelete