DIY скраб за тяло

Здравейте, момичета! Втората идея, която имам за домашен подарък е скраб за тяло, от която аз имах голяма нужда през тези дни. Приготвя се също толкова лесно и бързо както ексфолианта за устни.


За тази рецепта ще ви трябват:
-Хималайска сол
-Кокосово масло
-Етерично масло от лавандула
-Цвят от лавандула
-Голям буркан



За рецептата използвах цялото количество хималайска сол (1кг.) и около половината от кокосовото масло, което предварително разтопих на водна баня. И тук идеята е при взимане на малко от скраба и намазване на ръката той да се усеща не много груб и хидратиращ заради маслото. Ако искате да е по-маслен добавете повече кокосово масло. Заради хубавия розов цвят на хималайската сол няма нужда от оцветители.
Кокосовото масло има много приятен аромат, но аз реших да е с аромат на лавандула, затова добавих към 5-6 капки етерично масло и малко изсушен цвят от лавандула, който може да се вземе от билкова аптека. Последното допълнително подсилва усещането за истинско SPA преживяване.



Накрая слагаме в подходящ буркан, към който реших да добавя по една панделка, за да завърша визията.




Към бурканите може да добавите дървена лъжичка, за да не се бърка с пръсти за скраба. И с това подаръците са готови за Коледа :)))

Надявам се и тази рецепта да ви е харесала и да я пробвате. Весели празници!!

Facebook                  Instagram

No comments