Серум за лице Full of Grace

Здравейте, момичета!
Много отдавна се каня да ви споделя мнението си за серума за лице на Lush Full of Grace. Използвам го от години и сега когато си взех второ блокче реших, че е крайно време да напиша нещичко за него.


Както сте забелязали постоянно съм в търсене на нови продукти за лице било то почистващи, подхранващи или противостареещи. Както всяка жена и аз се стремя да направя всичко възможно, за да поддържам кожата си в добър вид и да намаля  появата на първите бръчки. Доста кремове и серуми съм сменяла, но този успя да се задържи в шкафчето в банята ми дълго време. Преди всичко, защото е направен ръчно и е с доста чист състав. Освен това продуктите на Lush не се тестват върху животни, а точно този серум е подходящ и за вегани.


Блокчето не е голямо- 20 гр., но е по-икономично отколкото изглежда. С овална форма е и не е идеално гладко (все пак е правено ръчно), но при нанасяне не се усещат грапавини. Продава се без никаква опаковка, слагат ви го в хартиена торбичка, затова ви препоръчвам да си вземете отделно и метална кутийка, в която може да си го държите. В тази кутийка може да си слагате други масла на марката, а ако не сте много запалени по продуктите на Lush може да я използвате за домашни кремчета.

През зимата серумът си стои както го виждате, но при горещите летни дни много лесно се топи при допир с кожата, затова металната кутийка е идеална за  предпазване от разтопяване.

Състав:
Масло от муру-муру (Astrocaryum murumuru), Каламин на прах (Calamine Powder), Масло от купуасу (Theobroma grandiflorum), Запарка от пресни розови венчелистчета (Rosa damascena), Органично бадемово масло (Prunus dulcis), Парфюм (Perfume), Пресни гъби Портобело (Agaricus bisporus), Масло от синя лайка (Matricaria chamomilla), Розово масло (Rosa damascena), Масло от тагетес (Tagetes minuta), *Евгенол (*Eugenol), *Гераниол (*Geraniol), *Бензил бензоат (*Benzyl Benzoate), *Бензил цинамат (*Benzyl Cinnamate), *Цитронелол (*Citronellol), *Фарнезол (*Farnesol), *Лимонен (*Limonene), *Линалол (*Linalool)

Както се вижда няма консерванти и съдържа страшно много масла, които подхранват кожата в дълбочина и действат като витаминен коктейл за лицето.


Какво казват от марката: 
"Не си мислете, че това е просто едно малко розово масажно блокче. Всъщност то е изключително хитър лосион за лице, с розова вода и скъпоценни амазонски масла за хидратиране на кожата. Full of Grace бе изобретен, за да се използва в нашите спа центрове при терапия на лицето. Нещо наистина специално, което при масаж попива в кожата и я прави красива и жизнена, без усещане за тежест или омазняване."

 Количество:
20гр.-23,25лв.


Какво мисля аз:
 Както споменах и по-горе нанася се лесно и е икономичен. Нанасям го на челото, носа, брадичката и скулите, след което с масажни движения го разнасям по цялото лице включително и по шията. Не попива бързо, което няма и как да стане с толкова много масла в състава му, затова го използвам само вечер преди лягане. Масажът помага за попиването на продукта. Най-вероятно ще е по-добре да се използва от хора със суха кожа, но моята е нормална и не съм спирала да го ползвам. Не съм забелязала да предизвика появата на пъпки. Ухае невероятно и уханието остава и след употреба, което за алергични момичета може да е минус. Миризмата не е остра, а по-скоро ми напомня на SPA или моят си SPA ритуал у дома :)
Единственият минус за мен е че няма противостареещи съставки и не би бил полезен ако търсите серум за корекция и превенция на първи бръчки. Точно заради това го използвам през ден като сменям вечерната грижа с продукт за корекция на първи бръчки.

Като цяло съм изключително доволна от серума, освежава и хидратира кожата в дълбочина, и ще продължа да го използвам занапред.

Надявам се ревюто да ви е било полезно и интересно, хубав ден!

Facebook                           Instagram

No comments