Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief- Ревю

Здравейте, момичета! Днес отново ще си говорим за грижа за лицето. Започвам все по-често да пиша за такива продукти и това е защото годинките си минават и лицето ми се нуждае от все по-добри и качествени продукти, които да ми помогнат във вечната борба с бръчките и фините линии. Затова и съм в постоянно търсене на нови продукти, които да ме впечатлят с резултатите си.

Clinique moisture surge е гел-крем, който бях пробвала преди време като мостра и бях останала доволна. След като имах нужда от нов дневен крем, който освен всичко да е добра основа за грим реших да вложа малко повече средства и да се спра именно на Clinique.




Опаковката е прозрачно пластмасово бурканче, с което лесно може да се проследи оставащото количество продукт. По капачката лесно остават следи от пръсти. При завъртането й не се чува характерното "щрак", но се усеща, че може да се затегне добре. Имам продукта от сравнително скоро и не съм го взимала с мен на път- не мога да кажа дали опаковката е стабилна и има ли течове или не.


Не съм сигурна дали буквите биха се изтъркали след определено време използване, но засега няма проблем с това.



Отвътре имаше допълнителна капачка, която да предпазва продукта от разливане, но на мен по-скоро ми пречеше и реших да я махна.

Състав:

 Water/Aqua/Eau, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Butylene Glycol, Dimethicone, Cetyl Ethylhexanoate, Squalane, Disteardimonium Hectorite, PEG-/PPG-18/18 Dimethicone, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Ahnfeltia Concinna Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Caffeine, Whey Protein/Lactis Protein/Protéine du Petit-Lait, Cholesterol, Sodium Hyaluronate, Petrolatum, PEG-150, Sucrose, Pyridoxine Dipalmitate, Linoleic Acid, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Polysilicone-11, Propylene Carbonate, Glyceryl Polymethacrylate, PEG-8, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Palmitoyl Hexapeptide12, Sodium Citrate, Sodium Hexametaphosphate, Chlorphenesin, Phenoxyethanol (ILN41257)

 Бих казала, че списъка със съставки за мен е прекалено дълъг, но пък не забелязвам наличие на парабени ,оцветители, парфюм и масла. Има доволно количество екстракти от растения, което винаги е плюс.

Според марката е подходящ за всички типове кожа. Моята кожа е нормална към мазна и след използването на гелчето лицето ми не лъсва, затова смея да твърдя, че наистина продукта е предназначен за всички типове.


Отвътре гелът е почти прозрачен с лек розов отенък, който нанесен на лицето не си личи. Както може да се предполага от консистенцията нанасянето е супер лесно и бързо, не е необходимо специално внимание и продуктът лесно става част от ежедневната ми сутрешна грижа.

Предназначен е за ежедневна употреба и пише, че може да се използва като маска. Това последното не съм го пробвала, но смея да твърдя, че колкото и количество да сложиш гелът си попива достатъчно бързо и не омазнява кожата.

От марката твърдят, че гелът се бори със сухата кожа, фините линии и бръчки, изравнява тена и може да се използва като основа за грим.

Със сухата кожа определено се справя много добре- веднага хидратира и изглажда кожата. Перфектен е и за основа под грима, не забелязвам да ми омазнява допълнително кожата. Не мисля, обаче, че е предназначен за бръчки. Дори в магазина ме предупредиха, че кремчето е САМО за хидратация на кожата и ако искам нещо, което да се бори с бръчките трябва да се спра на друг продукт.

Един от най-големите плюсове на продукта е че е наличен в цели четири опаковки- от 15, 30,50 и 75мл. Аз се спрях на опаковка от 50мл. и засега гелът се оказва доста икономичен като се има в предвид, че го използвам абсолютно всеки ден при сутрешната ми грижа за лицето.

За мен той е един добър вариант и бих го препоръчала. Ако не сте сигурни може да  пробвате най-малката разфасовка и да прецените дали ви харесва или не.

Надявам се ревюто да ви е било полезно. Хубав ден!

Facebook             Instagram

2 comments

  1. На каква възраст сте, ако не е тайна разбира се :D На 24 съм и до момента съм ползвала само хидратиращи кремове с успокояващ ефект, но мисля, че поне в близката година трябва да започна да използвам продукти, които малко по малко да започнат по-активно да се грижат за кожата.

    ReplyDelete
    Replies
    1. На 26, но аз по-сериозната грижа я започнах още към 22 :) Добре е сутрин да има хидратиращо кремче за лице както и за очи, а вечер някой крем с малко по-силно действие (например крем, който предотвратява появата на бръчките и се справя със свободните радикали и замърсяванията от околната среда).

      Delete