Crest 3D Glamorous White лентички за зъби- Ревю

Здравейте, момичета! Първото нещо, което се забелязва в една жена е нейната усмивка. Важно е да се грижим за здравето на зъбите, които са неизменна част от усмивката. Има много реклами на пасти за зъби, които гарантират по-бели зъби и сияйна усмивка за отрицателно време, но на коя да се спрем?
В течение на времето съм пробвала доста избелващи пасти както и специализирани ленти за избелване на зъбите и съм стигнала до извода, че ако искам зъбите ми да изглеждат искрящо бели комбинацията от двете е препоръчителна. Днешния пост е за лентичките за зъби на Crest, които напоследък доста нашумяха у нас и искам да споделя впечатлението си от тях с вас.

От марката имат голям избор на такива продукти и може да е малко объркващо особено ако не сте пробвали такъв продукт преди. Моят съвет е да не бързате и да разгледате всички варианти преди да се спрете на някой от тях.
Варианта, на който аз се спрях е 3D Glamorous White:


Лентичките пристигат в сравнително голяма картонена кутия с много елегантна опаковка. Съдържа 28 лентички за горните и долните зъби като има общо 14 опаковки.


На задната страна на кутията е описано как да се използват.


Отвътре има две отделения: в едното са поставени лентичките,а в другото има по-подробно упътване.


Всеки комплект лентички (горна и долна) са в отделна опаковка и така може да се пренасят лесно без да заемат никакво място.

Състав:
Водороден пероксид, карбомер, вода, захарин, динатриев дифосфат, глицерин, полиетиленов носител.

Как се използват:


След като отворите опаковката ще видите, че двете ленти са поставени на едно прозрачно листче. Внимателно се отлепят и се слагат върху зъбите. Горната лентичка, която е и по-дълга се поставя на горните зъби, а долната, която е по-малка- на долните. Самите ленти имат гелче, което е лепкаво и няма нужда да ги притискате постоянно, докато ги носите. Достатъчно е при слагането да не бързате и да ги сложите така, че да са ви удобни. Използват се за 30мин. на ден, всеки ден като тази терапия продължава 14 дни.
Заради водородния пероксид е възможно да се появи чувствителност и болка, както и леко изтъняване на емайла. За да избегна този ефект използвах първите две пакетчета за по 20 мин. през ден и след това вече чувствителността след използване беше минимална. Имайте в предвид, че при всеки този ефект може да се прояви по различен начин!
Друго, което трябва да знаете: 30мин. преди и след поставянето им е добре да не използвате напитки, които могат да оцветят зъбите ви като кафе, кола, чай, храна и цигари.
За по-добър ефект аз си измивам зъбите преди поставянето на лентичките.
По време на самото носене не трябва да се консумират никакви храни и напитки дори и вода!
При мен носенето им е не е особено приятно- заради гела се отделя повече слюнка в устата, която гледам да преглъщам преди да е стигнала до лентите. Не са удобни за говорене и общо взето след като са сложени трябва да се стои мирно, докато времето мине.
Това не са първите лентички, които пробвам и от опит споделям, че терапията с всички ленти за избелване протича по идентичен начин и няма как да се избегнат тези неща- както се казва трай бабо за хубост :))
Все пак е важен крайният резултат, а именно избелването на зъбите и премахването на всички лоши петна от кафе и черен чай (особено когато не мога без чай).

Как се махат?
Супер лесно е- само ги издърпвате от единия край и сте готови. Няма никакви остатъци по зъбите и няма нужда да се мият. По желание може само да си изплакнете устата, за да отмиете вкуса.

И накрая най-важния въпрос: Действат ли?
При мен ефект се появи при третото ползване. Горе долу първите 5 поставяния неутрализираха жълтия цвят на зъбите ми, а следващите работеха върху избелването им. При мен крайния резултат е 3 тона по-бели зъби, като най се радвам, че ги няма вече петната, които ми разваляха самочувствието.

Има ли нещо,  което не ми допада?
Да. И на снимката се вижда, че долните лентички не са особено дълги и не могат да покрият всички зъби, които се виждат при усмихване. Горните ленти са с достатъчно добра дължина, но долните според мен трябва да са по-дълги.

От личния си зъболекар знам, че е добре да използвате избелващи ленти веднъж на шест месеца, а през останалото време да поддържате резултата с избелваща паста за зъби.

Лентичките може да намерите тук

Ако имате някакви въпроси може да ги споделите в коментарите! Хубав ден!

 Facebook                            Instagram


*Продуктът ми е предоставен за проба, но поста не е платен!

No comments