Козметичен несесер

Здравейте, момичета! Навлизаме в сезона на почивките и все повече имаме нужда от несесер, който да не заема много място в дамската чанта, но и да побира солидно количество от уж "най-необходимата" козметика, която ни е нужна за през деня.

Днес ще споделя какво нося винаги в дамската ми чанта и без какво не излизам от нас. През годините съм сменяла доста несесери и този, с който се задържах най-много е от Avon.


Наподобява змийска кожа и за толкова много години не е мръднал! Няма излющване, зацапване, абе въобще много добре е измислен. Като размер не е от най-големите, но пък така е по-добре, защото те спира да помъкнеш половината тоалетка с теб, защото....ами за всеки случай :D




Винаги в несесера си имам различно червило според тоалета, което обикновено остава през цялата седмица и чак тогава го сменям. В момента съм с гланца на Benefit Coralista, който получих в един комплект (от онези кутийки на марката, които съдържат няколко продукта) Цветът на гланца е полупрозрачен, прасковен, какъвто се вижда в тубичката. Придава на устните по-червеникав естествен цвят и повече ги подчертава отколкото да залага на цвета, но за ежедневието е перфектен. Много пъти съм го използвала, но въобще не личи количеството му да намалява. Ще видим колко време ще ми отнеме да го доизхабя.
Лавандуловия мехлем е нещо, което обикновено не може да се види в несесера ми, а и не го използвах особено, но при последното рязко застудяване кожата на ръцете ми стана много груба и почнаха да ми излизат пъпчици приличащи на екзема. Кремовете на ръце не ми помагаха и реших да пробвам този мехлем. Резултата беше изненадващ и за 1 седмица оправи всички поразии, които времето беше нанесло. Вие имате ли такъв мехлем и за какво го използвате??? Наистина не съм сигурна за какво друго би ми послужил и ще се радвам на съвети :)
Мини парфюмчето е задължителна част за несесера като имам 2-3 аромата, които редувам от време на време. Тези на Avon са идеални за дамската чанта, защото са цели 10мл. и хем са малки, хем са достатъчно количество за около 1 месец. В момента съм с Parsian Chic.
Балсамите на Maybelline предполагам, че всички ги знаят затова няма да се спирам много на тях. Повече може да прочетете тук
Крем за ръце в бурканче за балсам на устни. Тази идея ми хрумна, когато се чудех как да спестя място и все пак да помъкна доста козметика с мен. Мога да използвам и мини тубички от по 50мл., но те ми тежат допълнително, а бурканчето е най-лекият възможен вариант. Побира може би към 5-10мл крем и ми стига за 1-2 седмици. В момента използвам Yoghurt of Bulgaria на Biofresh.



Мини гребенчето е от Avon и е с удобно огледалце. Както се вижда е доста изстрадало и има нужда от смяна, но все не се сещам да си поръчам. Върши добра работа и отново- максимална функция за минимално място.
И накрая, но не и на последно място какво е несесер без поне една четка за грим? Ако трябва да съм честна винаги ми трябва за подновяване на пудра, но почти никога не я ползвам, защото без капаче много лесно се цапа и не се чувствам комфортно да я използвам. Та ако имате идеи за такава четка с капаче ще се радвам да споделите в коментарите!

Надявам се поста да ви е бил полезен! Хубав ден!

4 comments

  1. Ох, това мини гребенче и аз го имах. Страшно ми харесваше, но изобщо не е за моят тип коса.
    За четката...имам едни многократни клечки за ядене, които са в кутийка, която може да събере такава четка. Не е оптималният вариант, но пак е нещо.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Гребенчето е малко по-грубо и за моята коса, но когато си навън и си в нужда върши работа :))

      Delete
  2. Real Techniques имат 2 четки с капачета, но ми се струва, че са по-големи от тази твоята и не знам до колко ще ти свършат работа. Аз иначе имам Retractable Kabuki Brush и съм много доволна. :) Става за фдт, бб крем, пудра, руж, бронзант.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хвърлила съм им око на тези с капачето от РТ, благодаря!

      Delete