Шишарки като орнамент за елхата (DIY)

Здравейте, момичета! С напредването на месеца коледният дух става все по-голям и започвам да измислям най-различни варианти за украса на елхата и въобще на цялата къща.
Днес ще ви представя още един начин за украса на елхата като този път ще направим орнаменти, които ви излизат супер евтино и изглеждат прекрасно.
Необходими материали:




-Шишарки
-Панделки
-Златен/Сребърен спрей
-Брокат
-Силиконов пистолет
-Конец

Шишарките, разбира се, ги събрах от една гора, при разходка с приятелия ми преди време. Още тогава знаех, че искам да пробвам този проект и се върнах с торба пълна със шишарки :)) В началото е добре да ги оставите някъде на въздух (например на балкона) в случай че са влажни и се нуждаят от изсушаване.

1.Първото нещо, което направих, за да им придам малко блясък беше да ги напръскам със златна боя. Не съм много по боите, ориентирах се по картинките на флакона, това което мога да кажа е че се търси такава, която придава металически блясък. Боядиването им е супер лесно, особено когато боята е под формата на спрей, само гледайте да сте на открито, защото миризмата е супер остра. След като боядисате шишарките ги оставете 24 часа да изсъхнат хубаво, за да не се изцапате при следващите стъпки.


2.Вече стигаме до веселата част- украсата им. Към златните шишарки добавям по една панделка, за да станат кукленски, а и панделките са ми слабост :)) Тези панделки ги намерих в квартално магазинче в пакетче от 12 за 1 левче. С пистолета за силикон залепвам панделката за една от най-горните люспички и оставям 2-3 мин. да изсъхне. Реших шишарките да висят с върха надолу, но може да си ги направите както на вас ви харесва. По желание за още повече блясък може да добавите и брокат.


3.След като панделката е изсъхнала и няма опасност да се отлепи е време да завържем новата играчка. Конеца го направих дълъг колкото конците на останалите ми играчки за елхата. Закрепя се на дупето на самата шишарка отново с помощта на силиконовия пистолет.


4.Вече сте готови и си имате нова играчка за елхата!



Или пък много играчки за елха :)))





Надявам се идеята да ви хареса! Ако имате някакви въпроси, не се притеснявайте да питате.
Хубав ден!

No comments