NUXE Creme Prodigieuse крем за лице + крем за очи/ Ревю

Здравейте, момичета! Как предпазвате кожата си от ниските температури? Тя несъмнено се нуждае от нещо по-така и ако преди няколко поста ви споделих как предпазвам ръцете и устните си от студа то сега е време да ви представя и зимната грижа за кожата на лицето си.
Ако все още не сте се досетили продължавам да ви представям продукти на NUXE, защото имам доста любимци сред тях и за мен са много добър вариант за цялостна грижа.
Та Creme Prodigieuse Nuit и Creme Prodigieuse yeux ги използвам вече втора година и това е достатъчно време да си създам реално мнение, което да споделя:


За да не стане поста прекалено хаотичен ще представя продуктите последователно.


Започвам с кремът за лице, който е в пластмасово бурканче и е предназначен за всички типове кожа. Хубавото е че е цели 50мл. и стига за наистина много дълго време. Минусът за мен е че е в бурканче и трябва да се взима с ръце. Освен това пластмасовата опаковка го кара да излгежда по-евтин отколкото е. Стъклен и тежък буркан би му отивал много повече, защото и самия продукт за мен е от по-висок клас.



Състав:
AQUA/WATER, GLYCOL PALMITATE, OCTYLDODECYL MYRISTATE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, DIMETHICONE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, BEHENYL ALCOHOL, LAUROYL LYSINE, TOCOPHEROL, PARFUM/FRAGRANCE, BENZYL ALCOHOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, CAPRYLOYL GLYCINE, CITRIC ACID, BUTYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, TETRASODIUM EDTA, DEHYDROACETIC ACID, HYDROLYZED LUPINE PROTEIN, THEOBROMA CACAO (COCOA) CALLUS POWDER , AGERATUM CONYZOIDES LEAF EXTRACT, SODIUM BENZOATE, LIMONIUM NARBONENSE FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, LIMONENE, CITRONELLOL, GERANIOL, ISOEUGENOL [N2203/D].

 На горната снимка се вижда колко е плътен крема и поради тази причина няма как да се използва и за през деня. Предназначен е за нощна грижа за лицето, има антиоксидантно и бързо обновяващо действие.

Усещането при нанасяне е както и предполагате- доста плътен и наситен е и който не е свикнал с такъв тип кремове може да му се стори тежък. Изисква време, за да попие, но след това не се усеща мазен и не лепка, както и не се разтича. Има аромат характерен за марката, с който съм свикнала и харесвам много.Не е предназначен за борба с бръчките, но благодарение на формулата си (съдържа екстракти от синя имортела, екстракт от какао, син агератум) се бори със свободните радикали, които се натрупват в кожата и така предотвратява появата на бръчки. Това мога да го подкрепя с факта, че се справи и доста успешно с леки зачатъци на първи бръчки по челото ми. Хидратация ---> успешна.

Creme Prodigieuse Nuit е първата стъпка от грижата за кожата, с която трябва да се захванете след 20, когато вече се замисляте за избора си на продукт за лице. Той ще помогне с хидратацията на кожата, бръчиците в начален стадий и ще освежи кожата на лицето. Бих казала, че е перфектен за възраст между 20 и 27, след което ви трябва по-сериозна грижа.



Другият мой любимец, който използвам в момента е Creme Prodigieuse yeux.


Не съм използвала много кремове за очи досега и нямам богат опит с тях. Крем с такава опаковка за мен е супер удобна и не позволява да цапаш продукта с ръце. Помпичката си работи перфектно след цели две години и нямам никакви оплаквания от самата опаковка. Капачката пък е още един плюс и предпазва допълнително продукта от замърсявания.


С помпичката е много лесно да прецениш точното количество продукт, който ти е необходим и не хабиш нищо излишно. Кремът за очи също е много икономичен. Единственото, което не ми харесва е че няма как да се види колко продукт ти остава и трябва да си вземеш нов преди да този да свърши. Количеството му е 15мл. и е напълно достатъчно за доста време.

Състав:
Aqua/water, corylus avellana (hazel) seed oil, glycerin, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, caprylic/capric triglyceride, arachidyl alcohol, rosa moschata seed oiltocopherolbehenyl alcoholbenzyl alcoholbutylene glycol, capryloyl glycinecitric acid, parfum/fragrance, arachidyl glucoside, sodium hydroxide, caffeine, polysorbate 60, sorbitan isostearate, tetrasodium edtadehydroacetic acidsodium hyaluronate, theobroma cacao (cocoa) callus powder , ageratum conyzoides leaf extract, limonium narbonense flower/leaf/stem extract, benzyl salicylatelinaloollimonenecitronellolgeraniol, isoeugenoL [N2204/C]

Активните съставки са същите като крема за лице и благодарение на тях и  Creme Prodigieuse yeux се бори със свободните радикали и предпазва от преждевременно стареене кожата. Подходящ е за хора с чувствителни очи както и за хора носещи контактни лещи. Това мога да го гарантирам, тъй като който ме следи отдавна знае, че очите ми са суууупер чувствителни и при най-малкото дразнене се зачервяват и разтичат, много проблеми имам с мицеларните води по този повод, но това е друга тема. Та с този крем нямам никакви проблеми и очите ми се чувстват добре.

Нанасям го само вечер, защото е плътен както и крема за лице, но за разлика от него попива доста по-бързо. Не лепне. Няма охлаждащ ефект, затова не мога със сигурност да кажа, че ми помага при подпухнали очи. Хидратацията е на добро ниво и през времето, за което го използвам не съм забелязала и най-малкия зачатък на бръчица в тази зона (ЙееееЙ!)
Единственото, с което не можа да се справи, а много ми се искаше, бяха тъмните ми кръгове, които при мен са хронични и си ги "нося" постоянно, а не само при недоспиване. Много се надявах поне да ги поизсветли малко, но уви, това не се случи.

Като оставим последното настрана това си е доста добър вариант за грижа за околоочната зона, който не трябва да се подминава.

И така надявам се двата продукта да са ви интересни и да сте научили много за тях от тази информация. Весели празници!

Nuxe балсам за устни и крем за ръце


Facebook    Instagram

No comments