Идеи за тоалетка и съхранение на козметика в малки пространства

Здравейте, момичета! Ако ме следите редовно трябва да сте видели в някой от постовете ми, че споменах, че се преместих от къща в апартамент (да, не е добра идея да оставиш голямата къща, но всеки трябва да започне самостоятелния си живот в един момент, но това е тема за друг разговор). Следователно старата ми тоалетка не пасва, защото мястото е много малко и трябваше да измисля нещо по-компактно, което все пак да побира достатъчно количество грим.
И така всички идеи, които ще представя по-долу са подходящи за малки пространства и идеални за апартаменти.

Първото нещо, от което бях притеснена бяха ужасно малките размери на спалнята. Имаше само една малка дупка между гардероба и леглото с размери около 70см, на които нормална тоалетка няма как да се побере.
Въпреки това успях да сместя една стара тоалетка, която пасна идеално. Изглеждаше много стара и изхабена, затова я пребоядисахме в цвят близък до гардероба (снимка с новия цвят най-отдолу) :


Наместих и старото столче от тоалетката ми и се получи добре, но както виждате всичко е натрупано отгоре и до тоалетката, защото просто няма къде да сложа всички неща. Затова реших да си намеря допълнително шкафче и взех това от Айко:


 Има три отделения и ми струваше около 30лв. Видя ми се малко скучно, затова реших да го облицовам с цветна хартия. Сложих на дъното на всяко шкафче и на предните страни. Хартията реших да я залепя с тиксо, за да мога да я махна без проблеми ако ми омръзне.
Ето какво се получи:





 В първото отделение сложих по-големи палитри, които не се побират на друго място:


Шкаф номер 2 не съм измислила още какво да го използвам.
В шкаф номер 3 държа кърпичките за лице и резервни продукти, както и такива за коса:


Над шкафчето държа лосион за тяло, парфюм, тампони за грим....



Отгоре на тоалетката:
Трябваше да държа четките си в нещо на удобно място и се спрях на тази кутийка от бисквити:


Опаковах я в същата хартия и добавих панделка за разкош :



Ето и как се възползвах от органайзера, който си взех:




Отляво са няколко мострички за лице, околоочен крем, крем за лице, ръце, кожички и острилка. Отдясно имам червила, балсам за устни СС крем, крем за лице, а отзад моливи за устни, очи, вежди, очна линия, спирала, коректор и база за очи.


В първото чекмедже имам пудра, ружове и бронзър.



Във второто чекмедже имам ФДТ, бронзър и червило, което не се побира отгоре.



В голямото чекмедже на тоалетката засега имам само две кутийки. В първата съм разположила гланцовете си за устни, а във второто почистващ гел за лице, олио за стрии и разтвор за почистване на очи.


Така изглежда всичко в завършен вид. Има доста да се дооправя, но това ще стане след известно време.

Разбира се не съм се отказала от старата ми тоалетка, която си стои в къщата и мисля да направя обновена грим колекция, когато направя хубави снимки.
 Надявам се да ви е било интересно. Хубав ден!



*Снимките са правени от таблет и не са обработвани с photoshop

2 comments

  1. Старата ти тоалетка ми е любима, но и тази добре се е получила :)) Много готино ги подобряваш нещата.Аз никога няма да се сетя така да опаковам кутия от бисквити и да се получи толкова добре :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз другата тоалетка все още си я ползвам и ще гледам да направя пост за грим колекцията скоро :)
      Радвам се, че и тази ти харесва.

      Delete