The Big Gel Paint- молив за очи

Здравейте, момичета!
Продължавам да издирвам продукти, които да ми спестяват време, тъй като въобще нямам такова в последните седмици. Преди време имах една кафява очна линия на NYC за ежедневието, която ми беше любима и я използвах доста дълго време дори след като срокът й на годност изтече (разбира се проверявах за признаци на разваляне). Много исках да й намеря заместител и ето че този гел молив на Avon ми върши почти същата работа.






Като нов моливът е с остър връх, който прави перфектни линии, но този връх още при първата употреба се разваля.
Минус е че моливчето не е автоматично и така трябва да се остри почти всеки път преди употреба, а за да се получат добре линиите острото връхче е задължително. Това го прави не много икономичен, защото подострянето му се налага на всяко второ използване.




Работата с него е лесна, както пише и на самата опаковка това е гел молив и се разнася  като масло. Има брокатени частички, които не се усещат при нанасяне. Веднъж нанесен върху очите забравям, че е там (за разлика от очните линии, които уморяват очите ми след известно време).



Не се размазва при пипане или сълзене на очите и стои като очна линия. Тук хубавото е че няма нужда да се бърза при нанасянето му, защото не засъхва върху клепача както очните линии.

Състав:
ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, PEG/PPG-19/19 DIMETHICONE, SYNTHETIC WAX, HYDROGENATED POLYDICYCLOPENTADIENE, NYLON-12, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, C20-40 ALCOHOLS, PERFLUORONONYL DIMETHICONE, POLYGLYCERYL-4 DIISOSTEARATE/POLYHYDROXYSTEARATE/SEBACATE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, POLYETHYLENE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, TOCOPHEROL, SILICA, TIN OXIDE, [+/- MICA, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77510, CI 77007, CI 75470

Цвят: Rich Copper 

Толкова останах впечатлена от този цвят, че реших да си взема и черен, който пък да замести гелообразните очни линии, но останах неприятно изненадана. Вместо опушено черно с брокатени частици  получих молив с плътен черен цвят, който лесно се размазва и е много трудно да бъде коригиран. При опит за леко опушване пък съвсем се размаза и изглеждаше като грим след пиянска нощ :)) Повече за този молив ще разкажа в пост за скорошни разочарования.

Надявам се поста да ви е бил интересен. Хубав ден!


Facebook                     Instagram

No comments