Elancyl тонизиращ душ-гел

Здравейте, момичета!
Напук на студа днес ще тонизираме и заредим тялото си с енергия, а всички имаме нужда от презареждане през "мързеливия" сезон на годината.
Днес ще ви представя един интересен душ-гел, който не трябва да се подминава.


Звездата на днешния пост е тонизиращия душ-гел с бръшлян от Elancyl.
Опаковката му е пластмасова тубичка, която е непрозрачна. Въпреки това количеството на му се вижда и може да се следи съвсем спокойно.


Капачката не е от отвъртащите се, а се затваря с "щрак". Малко трудно се отваря и затваря, когато съм с мокри ръце и не ми изглежда много стабилна за пътуване, затова използвам душ-гелът само вкъщи. Тубичката е доста голяма и количеството от 200мл. би стигнало  за поне 2-3 месеца ежедневно използване. Освен това продукта е много икономичен и малко количество от него стига за цялото тяло.

Състав:
 Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Parfum (Fragrance), PEG-8, Alcohol, Alpha-Isomethylionone, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Blue 1 (CI 42090), Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Hedera Helix (Ivy) Extract (Hedera Helix), Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Salicylic Acid, Sodium Chloride, Sodium Methylparaben, Triethanolamine, Yellow 5 (CI 19140).



Както се вижда от състава в него има парфюм и тъй като е една от първите съставки е с доста голямо процентно съдържание. Това се личи и по миризмата- още с отварянето на капачката те лъхва една доста силна миризма, която за някои може да е прекалено тежка. Миризмата му не е остра, а по-скоро бие на мъжка и според мен би се харесал и на силната половинка (затова го крия от приятеля ми да не го докопа :)) ) Бръшлянът се усеща и известно време след душа, но по-слабо.

Какво твърдят от марката:
-Почиства и тонизира кожата
-Свеж и тонизиращ парфюм
-Незабавен освежаващ ефект

Душ-гелът се справя много добре с първата му дадена задачка- почиства и тонизира кожата дори с малкото количество, с което го използвам. Почиства добре, но не изсушава кожата, защото не съдържа сапун, което за мен е голям плюс. Тонизира кожата подобно на тоник от чаено дърво и предполагам, че това се дължи на екстракта от бръшлян. Оттук идва и третата му изпълнена задача- незабавно освежава кожата, поради което го препоръчвам за ползване сутрин преди работа. Единственото нещо в него, което не ми допада толкова е както казах по-мъжкия аромат, но това за мен не е недостатък. Въпреки това трябва да се има в предвид от по-чувствителните хора.

Това е засега мнението ми за душ-гелът на Elancyl, ако нещо се промени ще ви държа информирани. Надявам се поста да ви е харесал и да е полезен. Хубав ден!

No comments