Замъкът в Равадиново

След дългите разходки из уличките на Созопол нямаше как да пропуснем да посетим този толкова хвален от всички замък. Заслужаваше ли си 10те лева за вход? Съвсем скоро ще разберем:

Замъкът се намира на няколко километра от Созопол, в началото на с. Равадиново. Навярно оттам идва и неофициалното му име, но всъщност официалното му име е "Влюбен във вятъра".
Никога досега не съм била в истински замък и си представях нещо по-обикновено, което естествено е преувеличено, защото замъци не са характерни у нас, но останах много приятно изненадана,  още от влизането, когато пред нас се разкри приказна гледка.




В първия момент може да си помислиш, че си попаднал на снимачната площадка на някой филм,  величествена сграда, заобиколена от приказна природа и всичко е изпипано до най-малкия детайл.





















Най-големият минус е че замъкът не е завършен и можеш да го разгледаш само отвън, но въпреки това тези приказни гледки си заслужават и определено има какво да се види.  :)

1 comment

  1. Преди две години и аз посетих този замък и останах очарована. Реакцията на българина като цяло е, че е прекалено кичозен, натруфен и т.н. Аз обаче се почувствах като принцеса и подскачах и обикалях навсякъде-точно като малко дете. Ще изчакам още 2-3 години и пак ще го посетя, за да видя какво се е променило. Благородно ти завиждам, че си била там и си се порадвала на красивите градини. :)

    ReplyDelete