Brushe de Noel Face and Body Cleanser

Здравейте, момичета! Това е вторият почистващ продукт за лице от Lush, който ползвам и има какво да споделя за него с вас.
Както повечето техни продукти за лице и този е в черна кутийка удобна за пътуване.



За тези, които не знаят: продуктите на Lush са handmade, без консерванти, повечето са без парабени и са със свежи съставки, заради които имат и малък срок на годност. Всички техни продукти не са тествани върху животни.Повечето от тях са подходящи и за вегани.

Вече съм пробвала почистващата паста Let the Good Times Roll и тук ще направя сравнение между него и Brushe de Noel.



Продуктът съдържа парченца бадеми, сушени червени боровинки и много други полезни съставки и масла:


 Как се използва:


Използвам го по този начин: взимам парченце голямо колкото лешник, намокрям го с вода и го разтривам докато се разпредели равномерно в дланите ми, след което масажирам лицето си и оставям така 5 минути. Накрая измивам обилно с вода.
Използвам целия продукт като махам люспичките, които се виждат от снимките, тъй като те няма как да се разтворят под водата.

За разлика от Let the Good Times Roll тук не забелязвам такава хидратация на кожата, тоест за мен той е подходящ и за хора с нормална и мазна кожа. Освен това при намокряне частичките остават по големи, което допринася за почистващия му ефект. Много добре се справя с почистването на запушените пори и е подходящ за използване всеки ден, тъй като заради полезните си съставки не вреди по никакъв начин на лицето, а и не го изсушава като повечето медицинска козметика предназначена за почистване. Благодарение на него кожата ми не се нуждае от допълнително почистване като например скъпите електрически четки за лице, а и намалих нуждата от използване на маска за лице до един път в седмицата, че и по-рядко.

За определен период заради нужното време сутрин (нанасяне на лицето, чакане и чак тогава изплакване) бях спряла да го използжам, но след около две седмици почивка веднага се забеляза леко влошаване на кожата (най-вече при запушването на порите).
На хората с по-нежна кожа препоръчвам използването му през 2-3 дни, заради по-силният ексфолиращ ефект или някой по-лек вариант на продукт от тази серия на марката.

Пастите за лице се предлагат в стандартни черни кутийки от по 100гр. като цената им варира между 18-20лв.
Такова количество стига за около 3 месеца ежедневна употреба и се вписва перфектно в срока на годност.Ако все пак не успеете да изхабите продукта в този срок е добре да го съхранявате в хладилник.

И не на последно място при представяне на пет празни кутийки получавате подарък- Mask of Magnaminty, която е best seller и също нямам търпение да изпробвам :)

Надявам се ревюто да ви е било интересно!
Хубав ден!

No comments