Как да превърнем скучната тераса в балкон мечта?

Здравейте, момичета!

В какво състояние е вашето балконче /градинка? Излизате ли на него да изпиете сутрешното си кафе или го ползвате само за простор? Малките апартаментски балкони могат да създадат големи главоболия и да се чудиш какво да правиш с тях дълго време. На мен чуденето ми беше цели три години! Откакто се нанесохме в апартамента това беше единственото кътче, което използвахме за склад и бяхме зарязали тотално. Е, имахме една маса с 3 стола, но до там. Всичко беше някак празно и безлично и почти не сме сядали на тази маса, дори и през лятото. Досега. Реших, че е крайно време да направим нещо и да превърнем балкона в обитаемо място.


                                                                        *Преди

Най-лесните идеи, които идват на ум е да наредиш цветя на перваза и да сложиш сандъчета с цветя на парапета. Това го правим всяка година и нещата стават малко по-приветливи.




В купата на масата посадих седуми, които се гледат лесно и са непретенциозни. По принцип са студоустойчиви и се надавям да изкарат зимата. Отдолу сложих и подложка за маса, която допълнително подчертава купата.





Освен сандъчетата тази година реших да сложим и две висящи саксии, които да ги допълват. Петуниите са ми любим избор заради красотата си и почти винаги се спирам на тях. В останалите сандъци пък засадих делосперма, която също се води студоустойчива.

На столовете сложих по една възглавница, а на пода 2 от детските пъзели за игра, за да има кътче и за детето, а не само за мама :)
На парапета сложихме от дървените огради за допълнителна сигурност, а и за леко уединение.

Много дълго се чудех какво да я правим голата стена и какво може да измислим за нея. Със сигурност исках да мога да си сложа още цветя и може би фенери, които да радват окото. Най-накрая се спрях на една дървена стена с два рафта и кукички, която да си декорирам както ми харесва. Стената е от Ikea и заради цената имахме разногласия с мъжа ми, но все пак решихме да прежалим парите и да си я вземем. Е, заслужаваше си!






Краен резултат - много цветя и мини градинка в градски условия, цели дни прекарани на балкона, че даже и вечери :))




 Надявам се да съм ви вдъхновила поне малко. Ще се радвам да ми покажете вашите летни кътчета и заедно да почерпим идеи.   Хубав ден! 




Facebook                                        Instagram

No comments