Моята мечтана кухня

Здравейте, момичета! Започвам годината с една моя вече изпълнена мечта, която имам от малка. От миналата година в блога пиша за разни интересни неща свързани с дома. Днес ще ви споделя как стана кухнята ни след ремонта, защо е сбъдната мечта и други подробности.

В началото целия апартамент беше чисто нов и не беше живяно в него. С две думи всичко беше на цимент и имаше нужда от сериозно влагане на средства, за да стане годно за живеене. Въпреки това реших, че най-много искам да похарча за кухнята, тъй като досега винаги съм живяла в жилища с изключително тесни кухни и това ми е нещо като мечта. За да добиете представа как изглеждаше преди това ето една снимка:


Тук даже нещата са в по-добрия си вариант и след мазилка и под :))

Ето и завършения вариант:




Все още сме с коледна украса, за който се чуди :) Кухнята е правена по проекта на прекрасната Ваня, с която се сработихме много лесно и бързо. Много държах да е с бял и лилав гланц ПДЧ, който в момента е на мода и вкарва малко цветно настроение в сивото ежедневие. За съжаление не успявам да хвана истинския лилав цвят с фотоапарата си, който в действителност е с една идея по-студен. Не исках да има открити рафтове, защото по тях лесно се събира прах, а ние си падаме малко мързеливи :)



Много исках да има достатъчно шкафове, за да не слагам неща по плота и да изглежда възможно най-изчистено. Също така исках пералнята да е скрита, но ме посъветваха да не я правим вградена, защото по-лесно се разваля. И сега ме дразни, но поне гледахме да е с по-модерен дизайн.


Това ми е любимото кътче в цялата стая. Имаме си малък аквариум с рибки и скариди (моята гордост), тостер, кафемашина, кана за чай и кутия за чай с най-различни видове. Наричам си го breakfast corner и си го посещавам всяка сутрин.


Котлоните са ни само два и са ни напълно достатъчни. В предишното местенце си имахме четири котлона, които никога не използвахме и сега сме доволни, че нямаме излишни.


Като си търсихме сушилник за съдове бяха останали само големи, които не ми привличаха погледа , но нямах време да обикалям много магазините. В крайна сметка след като го сложих на ъгълчето му не се  натрапва толкова и изглежда като част от кухнята. До хладилника си оставихме и местенце за микровълновата.

Масата заедно със столовете са ни от Aiko като издебнахме една изгодна промоция и за тях платихме по-малко от 500лв.

Като цяло кухнята е супер голяма за размерите на апартамента, просторна е и има място за трима души, които да я използват без да си пречат. Супер доволна съм от резултата и съм благодарна, че има талантливи дизайнери като Ваня.

Това е засега от мен, ако имате каквито и да е въпроси ще се радвам да ви отговоря. Хубав ден!

Facebook            Instagram

2 comments

  1. Страхотна кухня! 😍 Супер е, че сте избрали да имате много шкафове. Много е практично и кухнята е чиста. Моите все не са ми достатъчни за жалост :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На никой не му стигат, затова гледах да има повече :))

      Delete