Avon Дълбокопочистваща Маска за Лице

Здравейте, момичета! И преди съм ви споделяла, че непрекъснато търся нови почистващи продукти за лице, тъй като ги използвам постоянно и винаги се старая да пробвам нещо ново. По принцип си обичам отлепващите маски, защото се махат по-лесно, но не можах да си намеря подходяща за моите нужди и се спрях на дълбокопочистващата маска за лице с екстракт от лайка на Avon.

              *Има зъбки от Джеси по опаковката, за което се извинявам :))

Тя е от серията Clearskin, която не следя много и не мога да ви кажа със сигурност дали е стара маска с нова формула и опаковка или е нещо съвсем ново, затова ще карам направо и ще споделя впечатленията си само върху, това което имам аз.


Маската е в непрозрачна тубичка, което за мен е най-удобния вариант, тъй като лесно може да се носи при пътуване. Освен това лесно може да се изстиска и последната капчица от продукта (при най-любимите ми продукти дори режа тубичката, за да изкарам всичко).
Капачката е с характерното "щрак" и така може да сте сигурни, че всичко е затворено добре и няма да има течове. Надписите върху опаковката са простички и описват продукта без допълнителни шарении.


Отвътре самата маска е бледо синя. След изсъхване на лицето става бяла, с което улеснява доста ако не сте сигурни докога да чакате преди да я махнете. Не ми харесва, че когато изсъхне е доста ронлива и прави боклук навсякъде. Дори при отваряне на капачето падат малки частички от нея и това ме кара да я слагам само в банята, за да не цапам.

Нанася се лесно, но неравномерно. По-скоро е течна, не е лепкава. Нанасянето с пръст е достатъчно и върши работа, но слоя на лицето не успявам да го нагодя да е равномерен навсякъде. Въпреки това при изсъхване не остават участъци от лицето, които да прозират. Както казах по-горе маската се рони, така че гледайте да не мърдате лицевите мускули, докато не я измиете. :))
Добре ми понася, няма аромат и затоплящ ефект (по-скоро е охлаждащ) и мога да кажа , че е подходяща за чувствителна кожа.

Състав:


Ефекта след нея: Почиства наистина добре, премахва на 80% черните точки и стеснява порите. Не дразни чувствителната кожа, няма затоплящ ефект. Челото и зоната на скулите ми ги изсушава прекалено много за моите предпочитания, което веднага я слага в категорията на изсушаващите маски и я прави неподходяща за хора със суха кожа. Не смятам, че е подходяща за честа употреба, по-скоро за един път в седмицата, когато искате хубаво дълбоко почистване на лицето. Освен това изкарва доста малки пъпчици на повърхността на лицето (пълни със себум), така че ще е най-добре да се използва през почивните дни :)

Надявам се ревюто да ви е харесало и да ви е било интересно! Хубав ден!

Facebook                      Instagram

No comments