Galenic Pur Почистваща Пяна

Здравейте, момичета!
Въпреки че навън е студено, няма слънце и замърсителите не се усещат толкова, колкото през летните месеци кожата ни се нуждае от ежедневна грижа включваща няколко стъпки коя от коя по-важна.

Днес ще се спра на първата стъпка за поддържане на здрава и красива кожа и това е почистването на лицето. За мен тя е една от най-важните, защото когато съм си вкъщи не правя кой знае какво за лицето ми, но почистването не го пропускам. Мой верен другар, който беше с мен почти постоянно през цялото лято е почистващата пяна на Galenic от серията Pur.



Опаковката е бяла пластмасова стандартна тубичка, характерна за повечето пяни за лице. Дизайнът за мен е малко скромен и изчистен, но пък това напомня за по-скъпа и качествена козметика.


Помпичката отново е бяла като искам да наблегна на тези ръбчета точно където застава пръста при използване. Това я прави много стабилна когато сте с мокри ръце и няма опасност от изпускане. Като цяло опаковката е стабилна, взимала съм я при пътувания с мен и няма опасност от разливане на продукта.


Количеството, което получавате е 150мл. за около 26-30лв.

Състав:
Water (Aqua), Decyl Glucoside, Glycerin, Propylene Glycol, Melilotus Officinalis Flower Water, Methyl Gluceth-20, Sd Alcohol 39-c (Alcohol denat), Lauryl Betaine, Fragrance (Parfum), Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Imidazolidinyl Urea, Peg/ppg-14/4 Dimethicone, Pentaerythrityl Tetra-di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Polyquaternium-10.

Начин на използване:
 Може да се използва сутрин и вечер за почистване на лицето. Важно е преди да отворите капачката да разтръскате хубаво продукта.


Във формулата й присъства вода от комунига (Melilotus Officinalis), която има две основни свойства- елиминиране на токсините и противовъзпалително действие. Така може да сме сигурни, че пяната е предназначена за чувствителна кожа. Това мога да го гарантирам, след като много пъти ми се случва остатъци да попаднат в очите ми при измиване и да не чувствам никакво дразнене ( а всички знаем колко чувствителни са очите ми). Формулата на мен ми прилича на крем за лице; усеща се супер меко на кожата, все едно нанасяте крем, а не почистващ продукт. Единственото важно нещо е да разклащате тубичката преди употреба, за да се образува по-гъста пяна, да се размесят хубаво съставките и да има по-добър ефект. Не се усеща изсушаваща и е подходяща за ежедневно използване.
Относно премахването на грим: досега не бях попадала на пяна, която може да махне всичкия тежък грим от лицето ми и винаги след като мина с мицеларна вода има доста сериозни остатъци, но ето че пяната на Galenic успя да ме изненада. Доста често посягам към нея вечер след дълъг работен ден, когато съм толкова изморена, че не ми се прави никакъв по-дълъг ритуал за нощна грижа. Намокрям лицето си с вода и нанасям три помпички от пяната, след което хубаво нанасям по лицето и изплаквам с топла вода. За завършек минавам с една мокра кърпичка, за да съм напълно сигурна, че няма никакви остатъци от грим. Единственото затруднение, което среща пяната е спирала, а с останалия грим се справя прекрасно.

В заключение мога да кажа, че пяната е идеален бърз вариант за почистване на лицето и я препоръчвам.

Надявам се ревюто да ви е харесало и да ви е било полезно. Хубав ден!

2 comments

  1. И аз съм влюбена в тази пяна! Ползвам вече втора опаковка от нея. При мен, обаче, и двете опаковки ми се разляха леко при пътуване.
    Трие грима от раз! Аз така си свалям грима всеки ден и се чисти без проблем и без остатъци, в т.ч. и водоустойчивия!
    А още повече, успях да й намеря бюджетен вариант. От ELEA имат три такива пяни - за нормална, чувствителна и мазна кожа. Аз случайно взех тази за нормалната кожа, подмамена от ниската цена около 7 лв. Останах изненадана, че ми върши същата работа в свалянето на грима.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че си на същото мнение. По-натам ще пробвам и бюджетното ти предложение :)

      Delete