Rene Furterer Karite подхранваща маска


Здравейте, момичета! Преди време в един от постовете с нови придобивки ви бях показала и няколко продукта на марката Rene Furterer, които реших да изпробвам и обещах да споделя впечатленията си след това. Марката е известна с естествените етерични масла и растителни екстракти, които използват, което беше и една от причините да пробвам някои от продуктите, които предлагат.

Първата маска, към която посегнах е подхранващата маска за суха и чувствителна коса.


Опаковка: пластмасово бурканче с предпазно капаче от вътрешната страна на кутийката, което я прави идеална за пътуване, защото няма никаква опасност продукта да се разелее.


Самата маска е с доста гъста консистенция, прилича на жълто кремче пълно с гранулки, които обаче не се усещат при нанасяне. Миризмата е доста силна, но не е неприятна за моето обоняние.

Състав:
вода, палмитин-арил алкохол, масло от Butirospermum Parkll, витамин А С40Н56, рициново масло /гликозид рицинолова киселина/, масло от житни растения, аромат, портокалово масло, семе от дюля, 2-хидрокси бензоена /салицилова/ киселина С7Н6О3, арилхексадеценсулфат, натриева сол, лаурил сулфат, натриева сол.

Според мен съставът отговаря на качеството и цената на продукта, маската е пълна с най-различни масла, които подхранват косата, а и няма парабени.

Какво казват от марката:
Подхранете сухата коса със силата на маслото от Карите. KARITÉ е спасение, дори и за най-сухите коси, благодарение на комплекс от подхранващи агенти. Маслото и олиото от карите, богати на есенциални мастни киселини и хидратиращи косата витамини, подхранват в дълбочина и реструктурират косъма. Тази интензивно подхранваща система възстановява сухата коса и й възвръща мекотата и гъвкавостта.

Как се използва:
Като всяка маска за коса се нанася равномерно върху добре измита коса, след което се оставя за 5-10мин. и накрая се измива обилно с вода.

Моето мнение за продукта:
Първото впечатление, което ми направи маската беше аромата, който оставя в косата. Този аромат е толкова траен, че се усеща чак до следващото миене на косата, което досега не съм виждала при друг продукт, а и получавам доста комплименти, когато съм я използвала.
Следващото нещо, което забелязвам след един месец употреба е, че косата ми е видимо по-здрава и подхранена и пада и се къса значително по-малко. Всички тези полезни масла омазняват леко косата и може да не е най-добрия избор за мазна коса, но при мен сухите и боядисани краища вече не се усещат като "слама", а са значително по-меки. Обикновено при сушене на косата слагам допълнителни балсами и масла, но при използването на тази маска, няма нужда от допълнителна грижа. Опаковка от 200 мл стига за около 2 месеца, което я прави сравнително икономична.

Като цяло съм доволна от резултата, който виждам при използването на тази маска, тя се справя добре с всички обещания, които дават от фирмата и мисля, че е един добър по-евтин вариант за професионална грижа за косата от посещението във фризьорския салон.

Вие пробвали ли сте някой от продуктите на марката? Ще се радвам да споделите!
Хубав ден!

3 comments

  1. Преди години съм използвала шампоани и маски на марката и бях доволна :) Сега съм решила да премина на изцяло безсулфатен шампоан :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз за първи път пробвам техни продукти и съм доволна. Ако си търсиш безсулфатна маска то тази е такава :)

      Delete
  2. Здравей,
    от тази марка имам сухият им шампоан и ежедневният шампоан. Бяха в комплект и съм много доволна. За лятото, за ежедневна употреба шампоана е идеален :)
    http://cattlustfever.blogspot.com/

    ReplyDelete