Avon Cocoa Butter Body Butter + Lip Butter


 Здравейте, момичета! От известно време от Avon са започнали да представят нови и интересни продукти с различни аромати и съставки, които преди това не са присъствали в каталога на марката. Така за първи път видях, че предлагат масла за тяло, които привлякоха интереса ми и нямаше как да ги подмина. Днешния пост е посветен именно на новото им масло за устни и за тяло с какаово масло и витамин Е.

Масло за устни:
Маслото за устни е в малка пластмасова кутийка от 15мл, което го прави супер удобно за носене в дамската чанта. На външен вид е с много гъста консистенция, но при допир с кожата веднага се топи и се размазва по устните много лесно и равномерно. Издържа върху устните около 3 часа, което за мен е над средното и веднъж нанесено не се усеща като други подобни масла за устни. Аромата, както се предполага, е на какао и остава на устните известно време след нанасянето на маслото. Продукта хидратира по-добре устните ми от стик балсамчетата, но не се справя много добре при напукани устни, затова го препоръчвам ако чувствате устните си по-опънати от обикновено или за ежедневна употреба, но при напуквания е добре първо да се използва скраб за устни, който да премахне ефикасно мъртвите клетки. Единствения минус за мен е че няма как да се нанесе директно върху устните- трябва или да се вземе от продукта с пръст или да се използва четка за червило, което може да доведе до известни замърсявания.
Като изключим това използвам маслото с удоволствие и бих си го взела отново.
Цена:4.90лв




Масло за тяло:
Кутийката е от стандартните пластмасови кутии, които побират 200мл продукт. Отново го има аромата на какао, но не е толкова наситен както при маслото за устни. Консистенцията, както се очаква е доста плътна и се нанася по-трудно от лосионите за тяло. Освен това се абсорбира в кожата по-бавно от обикновен лосион, затова е добре преди да разнесете продукта да го втриете в ръцете си- така маслото се загрява и се топи и попива в кожата доста по-лесно. След нанасяне усещам кожата си по-гладка, но не и по-хидратирана на повърхността, въпреки това маслото е доста дълготрайно.Когато си взимам душ на следващата сутрин усещам как продукта се отмива, което ме кара да мисля, че дейста на кожата, но в по-голяма дълбочина, което е характерно за повечето естествени масла ( и похвално за марката). Минусът, който намирам тук е че съставът му не е напълно натурален както на други масла за тяло и ако държите на изцяло натуралния състав е по-добре да се насочите към друго масло, но ако търсите добро бюджетно масло, то това е един интересен продукт, който си заслужава да се пробва.
Цена: 4.90лв

Надявам се ревютата да са ви били интересни, ако сте пробвали някои от новите продукти на марката ще се радвам да споделите мнението си! Хубав ден!

4 comments

  1. Имам същия балсам, не е лош :)

    ReplyDelete
  2. И аз това не харесвам на този тип балсами - идеята да ги нанасяш с пръсти не е много ОК

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да определено, затова го използвам само в нас.

      Delete