Real Techniques Eyes Starter Kit

Здравейте момичета! След доста дълго търсене на добри и все пак бюджетни четки успях да се спра на комплект четки на марката Real Techniques, които отговарят на повечето ми изисквания.
Тъй като най-много ми трябваше така известната crease brush се спрях на комплекта им Eyes Starter Kit, който съдържа цели 5 четки за очи.

Къде можем да ги намерим?
-В бг сайтове
-В Debenhams в Bulgaria Mall
-В чуждестранни сайтове

В първите два варианта цените са увеличени двойно и дори тройно ( тези дни посетих споменатия мол и цената на този комплект четки беше около 60 лв! )
Най-изгодно е да си поръчате четки на марката от сайта iHerb, както направих и аз, като цената на този комплект там е 18$. Ако за първи път поръчвате може да използвате този код ZNC821 , който ви дава 5$ отстъпка и така цената на самия комплект пада на 13$. Как да направите лесно поръчка от сайта съм описала подробно тук

Сега малко и за комплекта:
Както казах са 5 броя и идват в пластмасова прозрачна кутия. На задната страна на кутията е написано по-подробно каква е всяка една четка и за какво може да се използва.
Освен четките получавате и несесер, който е идеален при пътуване.
Какво харесвам в несесера?
-Всяка четка е добре разположена в отделна лентичка. Има две допълнителни лентички, в които можеш да сложиш две допълнителни четки, когато пътуваш.


-Освен това, когато дръпнеш въженцето несесера може да стои прав и така не трябва да оставяте четките на маса или на друга повърхност, за която не сте сигурни колко е чиста.

Какво не харесвам в несесера?
-Не се затваря плътно и така четките ми може да се замърсят лесно. За да избегна замърсяването ги слагам в отделно пликче.
За самите четки:
Така изглеждат отблизо. След месец използване мога да кажа, че съм страшно доволна от 3 от тях. Всички са много мекички и се мият сравнително лесно. Първите 4 имат бяло връхче, което се цапа по-лесно, а последната има и лилави косъмчета. Това, което е различното в тях е, че са доста по-големи от обикновените такива четки и ви трябва малко повече време, за да свикнете с тях и да ги заобичате.

Отляво надясно:
1. Deluxe Crease Brush- използва се за зоната по сгъвката на окото и е за създаване на опушен грим. Много ми е странна, защото е с доста по-голям размер от други такива четки и както казах ми трябваха няколко седмици, за да свикна . Опушен грим с нея се прави супер лесно и наистина и човек, който сега започва да се гримира би се справил добре. Ако сте с много малки очи, обаче, може би не е най-подходящата четка.
2.Base Shadow Brush.- за поставяне на основния цвят върху клепача. Тази четка също ми е странна и при мен не върши много добра работа с поставянето на голямо количество сенки върху окото, защото самата тя, както се вижда от формата й, е по-пухкава и не може да вземе достатъчно количество сенка. Заради формата си също я използвам за преливане на сенките, когато не искам преливането да е толкова добро, а целя само леко размазване на цвета.
3.Аccent Brush- с тази четка се спогодихме още в самото начало и съм супер доволна от нея. За мен си е направо мултифункционална. Използвам я под веждите за озаряване на окото, в ъгълчето на окото, под клепача за размазване на молив или сенки както и за нанасяне на по-тъмни и наситени цветове по външния ъгъл на окото, когато искам количеството да е съвсем малко и да е нанесено много точно.Превърна се в една от любимите ми четки :)
4.Fine Liner Brush- за тази четка не мога да кажа много. Препоръчва се за нанасяне на очна линия, но аз използвам само очни линии, които са с четчици и засега не смятам да пробвам други. Въпреки това я пробвах с пигменти и дори и влажна не можа да вземе достатъчно количество продукт и трябваше да повтарям линията няколко пъти докато не се получи желания от мен ефект.
5.Brow Brush- както показва и името й се използва главно за оформяне на вежди и наистина ефекта постигнат с нея е много добър. Аз я използвам още и за поставяне на сенки под клепача под долната водна линия на окото и ефекта също ми харесва.

Като цяло моето мнение за този комплект е положително и съм много доволна. Използвам си почти всички четки ежедневно и за един месец не съм имала никакви проблеми, а освен това не е паднало и едно косъмче от тях. Цената е страхотна и ако все още се колебаете ви ги препоръчвам с две ръце. :)

Хубав ден!

7 comments

  1. Още му се чудя на този сет, но като знам че няма да ползвам две от четките и се обезсмисля покупката :)) Иначе изглеждат готино

    ReplyDelete
    Replies
    1. Наистина е жалко, че четките не могат да се взимат поотделно, а трябва да поръчаш целия комплект.

      Delete
  2. Много полезен пост, благодаря! :) Аз имам Core Collection и съм страшно доволна и сега обмислям покупката на този комплект, но след поста ти няма да обмислям вече :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз пък понеже съм много доволна от този комплект ще поръчам Core Collection :D
      Ти доволна ли си от него?

      Delete
  3. Нещо ме отказа с този пост :)) като гледам голяма част от четките ще са ми леко непотребни :) благодаря ти за обективната оценка :) поздрави, Мая

    ReplyDelete
  4. От много време го гледам този сет и му се чудя. Имам няколко четки за лице на RT и ги ползвам всеки божи ден. Но и аз като останалите не бих ползвала всички четки от сета. Голямо мислене ще пада :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами всеки трябва да си прецени дали цената според него си заслужава или не :)

      Delete