Корейски маски за лице от Avon

Здравейте, момичета!
От известно време имам тези корейски маски от Avon, но все не стигах до тях. Е, след седмица наканване за проба и писане на статия най-накрая успях да ги тествам и да споделя какво мисля за тях:




Маските се продават в пакетчета поотделно като във всяко пакетче има по една маска, която е от материя наподобяваща желе.

Jelly Kiss Lip Mask- е в прозрачна опаковка. Освен нея има още две листчета, които я предпазват от изсъхване предполагам, но цялото това разопаковане на маската обърква, а и за мен е излишно. Самата маска е розова, с формата на устни и напоена доволно в нещо като гел. Доста по-голяма е от моите устни и остава да стърчи извън очертанията. Прилепва плътно, заради гела и има дупка в средата, която не пасва на моите устни. След като я сложиш трябва да я придържаш и наместваш от време на време, за да не падне. На опаковката пише да се остави 5 мин. на устните, но аз реших да поседя с нея 10. Докато е на устните усещам приятно охлаждане и леко изтръпване, но след като я махна не усещам кой знае каква разлика. Усещам устните си малко по-меки и гладки, но не бих казала, че ефекта е впечатляващ и е постижим след използването на по-подхранващ балсам. Радвам се, че пробвах маската, но не бих повторила покупката.


Gold Hydrogel Eye Mask- отново опакована в няколко листчета. Материалът на маската е същия като при тази за очи. Структурата е подобна на прозрачно желе, без миризма и стабилно напоена в течност. Тази маска се прилепва доста по-плътно под очите, но заради гелът се разтичаше няколко пъти и се налагаше наместване на няколко пъти. Оставя се да действа 15-20 мин., след което се втрива излишното количество. След нанасяне има охлаждащо усещане, което за под очите е доста приятно и би било добре за подпухнали очи. След отстраняването й има лепкаво усещане и леко хидратиране на зоната под очите.


Hydrogel Face Mask- Тази маска е от две части, от челото до скулите и от скулите до брадичката. Доста интересна ми се стори, за пръв път попадам на такъв тип маска. Заради двете части е по-лесно да се постави на лицето и прилепването й е по-плътно.Консистенцията е същата като предходните две. Тук не беше нужно наместване и маската си остана на мястото през цялото време. Усеща се охлаждане при използването й, а след махането течността беше почти попила и нямаше нужда от втриване на излишно количество. Оставя лепкаво усещане върху лицето, което остана доста време при мен дори след нанасянето на дневния ми крем. Хидратация имаше, но не достатъчно добра.


Като цяло ми беше много интересно да тествам всички тези маски и се радвам, че го направих. Резултатът е лека хидратация на всички зони, на които са нанесени както и охлаждащ ефект. Освен тези два ефекта друго нещо не забелязах при мен. Заради цената си не бих си ги взела отново, а бих потърсила по-евтини алтернативи ако целя същите ефекти и за в бъдеще. Надявам се да ви е било интересно!
До скоро!


Facebook                        Instagram

No comments