Home Organization Pt1: Pantry/ Организация в дома Част 1: Килер

Здравейте, момичета!
Днешния пост избрах да бъде свързан с дома, тъй като все повече тази тема ме вълнува. Може би не всеки се интересува от това, но се надявам да ви бъде интересно.
Тук не сме свикнали да имаме огромен шкаф висок към 1,70см, който да побира всичките ни продукти, които не са за хладилник и обикновено те са разпилени в няколко по-малки, а бъркотията е пълна. Позната ситуация? Продължете да четете, за да видите как аз се справих с този проблем :)

В моята кухня съм обособила два шкафа, които да съхраняват хранителните ни продукти- единият е за така наречените вредни снаксове, чипсове, а другият е за буркани, консерви и допълнителни продукти.


Безпорядъка в първия шкаф :D Този шкаф е на долния ред на кухнята и има два реда. На горния слагаме допълнителни продукти, които са резервни и подправки, които не се побират на друго място. Както се вижда съм се опитала да приведа някакъв ред, но без голям успех. След пазар продуктите просто се трупат. Долният ред пък ни служи за склад за буркани. Беше голямо мазало и никаква организация, но за съжаление забравих да снимам положението преди и все пак може да си представите как изглеждат към 20 буркана в това шкафче.


Долният ред: Кутията на Tupperware е за лук и картофи. Кафявото кошче до нея е от Jumbo и е за пълните буркани, а плетения кош над нея е от Ikea и в него слагаме всичко допълнително.
На горния ред поставих  3 кутии с различна големина от Ikea. Малките се водят приборници (Variera),а големия е кош за отпадъци ( Pluggis). Двете малки кутии са за сладки и солени подправки, а големия е за допълнителни продукти като спагети, консерви, заготовки и други неща, които не са за хладилника.


Втория шкаф отново е с два рафта иии както виждате преди беше голяма бъркотия. Беше голяма досада да отвориш шкафа и разните сладки да почнат да падат. Освен това този шкаф е от горен ред и винаги ми е малко висок- трябва да се качвам на стол, за да огледам добре запасите от вредни храни :D


Решението ми беше да сложа два плетени коша (Byholma), единият за сладко, а другият за солено. Така дори вътре пакетчетата да са нахвърляни, отвън не се вижда нищо. Само се пресягам и свалям целия кош вместо да се качвам на стол. Кошовете са малко скъпички- около 15лв., но ако си взимаш по 2-3 през няколко месеца е по-поносимо :))


И накрая, но не и на последно място  може би любимият ми шкаф от цялата кухня. Тук имах идеята как трябва да изглежда още от самото начало- заради многото видеа в Youtube с подобни кутии за съхранение на храна. Те са от Ikea и са по 5лв. броя. Отново идват малко скъпо ако решиш да вземеш повече наведнъж, но са супер удобни за използване и са в 3 различни размера. Тук си слагам неща като паста, ориз, брашно и т.н. Така като ги гледам май е време за пазар :)


Иии май това е всичко за двете шкафчета. Надявам се да ви е било интересно. Кухнята отвън може да видите тук
Ще се радвам да споделите вие как се справяте с организацията на вашата кухня.
Хубав ден!

Facebook            Instagram

No comments