Too Faced Better Than Sex Mascara

Здравейте, момичета! Днес ще си говорим за една тема, която е винаги актуална за мен- миглите. Актуална е защото винаги съм в търсене на новата перфектна спирала и дори след като съм я намерила продължавам да търся други нови попадения. Почти никога не повтарям едни и същи спирали, а ако си взема нова опаковка от някоя то тя трябва наистина да ме е впечатлила с нещо.
Както се вижда от заглавието днес ще ви споделя мнението си за една от най-известните спирали на пазара в момента Too Faced Better Than Sex, която стана такава благодарение на провокативното си име и огромната реклама, която я изстреля на върха. Дали заслужава всичките хвалби ще споделя в този пост.


Преди всичко малко за самата опаковка:
Спиралата е с метална тубичка, която както се казва си тежи на мястото. Опаковката е в цвят rose gold, а името и е гравирано на самата опаковка. Всичко това допринася за една изчистена и в същото време много стилна и луксозна визия, която напомня за козметика от висок клас.



Четката е с формата на пясъчен часовник, по-тънка в средата и по-обемна в краищата, което я прави супер удобна при нанасяне. Благодарение на металната опаковка при нанасянето на спиралата се усеща тежест в ръката, която е с перфектен баланс и така слагането й става много лесно.



До тук всичко описано получава най-високите положителни точки. По-натам, обаче, нещата не стоят по този начин.
 Относно самата спирала- може би заради масовата й реклама имах много големи очаквания, които не се оправдаха напълно и сигурно съм единствения човек, който има love/ hate relationship с тази спирала, но ще се обоснова след секунда.

Първото и най-важно нещо е обемът, който обещават. Да, спиралата придава хубав обем с втория пласт, ако се сложи трети и т.н. миглите започват да се слепват и при мен това не е вариант. С втори пласт обемът е на ниво, няма слепване и миглите изглеждат естествено гъсти.
Чак да замества изкуствени мигли не съм забелязала.

Нещото с което спиралата ме грабна беше обемът, който придаде на долните ми мигли- наистина нещо, което не постигам с никоя друга спирала!  Горните може и да не изглеждат като изкуствени, но долните определено са такива :)

Второ: В началото спиралата е прекалено мокра и се рони, затова е добре да я оставите за 1-2 седмици след първото отваряне да поизсъхне малко. След 2 седмици употреба не виждам ронене, затова не го смятам за отрицателна черта.

Трето: Това, което за мен е минус и е нещо, което не толерирам при спиралите е размазването й. След 2-3 часа вече си има слой от спиралата по зоната под очите, който трябва да изчиствам периодично, за да не изглеждам като панда (каквато съм по принцип, заради сенките под очите и всъщност се опитвам да прикрия по всякакъв начин, а не да изкарвам на показ).
Другото подобно нещо, което забелязвам е че при най-малкото насълзяване на очите ми спиралата отново се размазва- нещо, което ми се случва с много малко спирали, въпреки че не са водоустойчиви.

След всичко казано до тук мога да обобобщя:

  • Придава добър обем
  • Страхотна за долните мигли
  • В началото се рони
  • Размазва се лесно  
След всички изчетени положителни ревюта се чудех дали просто не съм нацелила спирала с изстичащ срок или пък някакъв дефект, но след като погледнах и в коментарите на официалния сайт видях, че доста от момичетата се оплакват от ронене и размазване. Като добавим и новата водоустойчива версия на спиралата, която пускат от марката явно се опитват да подобрят формулата.

Като заключение мога да кажа че за тази цена, на която се предлага, очаквам перфектно качество без да правя никакви компромиси. Моят съвет е да пробвате мини размера, който струва 20лв. и ако при вас няма проблеми, каквито има при мен то си заслужава да си вземете пълноразмерния продукт.
Аз  лично ще пробвам с водоустойчивата версия и ще споделя дали има подобрение във формулата :)

Хубав ден!


 

2 comments

  1. Много ми е интересна тази спирала, може и да пробвам малкия размер.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Скандална е, тук спор няма! Трябва да се пробва :))

      Delete