Lush Shimmy Shimmy Massage Bar

Здравейте, момичета! Днес ще си говорим за едно от масажните блокчета на Lush. Това са лосиони за тяло в твърда форма, които при допир с кожата започват да се топят. От марката предлагат доста разновидности на масажните блокчета и при първи досег е трудно да си избереш само едно от всичките. Аз все пак, благодарение на нослето ми, си избрах Shimmy Shimmy, което е с аромат на ванилия и лавандула и ми се стори най-приятно като миризма.
Самото блокче е 30 гр. и е под формата на сърце. На пръв поглед всичко в него те привлича и няма как да му устоиш и да не поискаш да го изпробваш. Така направих и аз.


Състав:
 Феър трейд органично какаово масло (Theobroma cacao), Калциево-натриев боросиликат (Calcium Sodium Borosilicate), Титанов диоксид (Titanium Dioxide), Феър трейд масло от ший (Butyrospermum parkii), Парфюм (Perfume), Феър трейд ванилово масло-абсолют (Vanilla planifolia), Масло от меча пета (Salvia sclarea), Лавандулово масло (Lavandula angustifolia), Бензоева смола (Styrax tonkinensis pierre), *Линалол (*Linalool), Кумарин (Coumarin)

Какво казват за него от марката:

Това масажно блокче с аромат на ванилия и лавандула едновременно омекотява, хидратира и придава блясък на кожата ви. Идеално за съживяване и разкрасяване на лишената от слънце кожа през зимата, както и за акцентиране на загара през лятото.


Какво мисля за него аз:

Преди всичко трябва да спомена, че блокчето е наситено с масла и на стайна температура започва да се топи, затова е добре да го съхранявате в метална кутийка или в хладилник.
 Още на външен вид си личи, че има бляскави частици, което мен не ме притеснява, даже обратното, обичам блясъка по кожата, но в случая това не го очаквах. Още с първото нанасяне станах цялата в брокат, който се залепи за кожата ми толкова яко, че с дни след това блясках, което отново не е кой знае какво за мен, но този блясък се разпространи по всички дрехи, които докосвам и просто нямаше махане. Освен това беше достатъчно само едно гушкане на приятеля ми, за да заблести като коледна елха, което за мьж никак не е приятно. Та бра срам той на работа, стана ми гузно и на мен и въобщеее...не беше приятно преживяване. :)))
Като изключим блясъка блокчето хидратира и ароматизира добре, но е много неикономично и свърша за около 4-5 ползвания, а цената му е 11.90 , което го нарежда сред продуктите от средна класа.
Сега гледам да го доизползвам, когато нямам излизания навън и след като го свърша не мисля да го взимам повече.

                                                             И така по цялото тяло :)


Вие имате ли някакви неприятни изненади с лосиони за тяло или други продукти? Ще се радвам да споделите :)

2 comments

  1. Моето такова блокче още стои прибрано, защото го използвам само след епилация под мишниците или на краката, за да омекоти кожата, иначе блясъкът му ми идва прекалено много.

    ReplyDelete
  2. Да, а и няма отмиване дълго време, залепва се по дрехите и цапа навсякъде. Иначе хидратацията си е на лице, но блясъка...

    ReplyDelete