Lush Dream Cream лосион за ръце и тяло- първи впечатления


                                         Лосионът в оригинална опаковка


За първи път правя пост с първи впечатления и може да не е от най-добрите, но се надявам да ви хареса!

В септемврийската кутия бяхме приятно изненадани с мостра на лосионът за ръце и тяло от Lush и след интереса проявен от вас реших да споделя първите си впечатления от продукта:


Лосионът ни беше предоставен в малка матова кутийка, която побира общо 10гр продукт. Поради тази причина реших да го използвам само на ръцете си, защото едва ли такова количество би стигнало и за едно минаване на цялото ми тяло.

Първото нещо, което забелязвам при отваряне на капачето е силната миризма, която ме лъхва и то не в добрия смисъл на думата. Идва ми прекалено остра и тежка и е нещо, което не бих искала да държа близо до носа си прекалено дълго време. След известно чудене реших да вляза в сайта на марката и да видя на какво се дължи това тежко ухание и установих, че в състава са използвани три доста силни масла- масло от синя лайка, чаено дърво и лавандула, които сами по себе си са доста тежки (имам лавандулово масло , чиято миризма е доста силна) пък какво остава като бъдат смесени.


На външен вид е кремообразно кремче с бананов цвят. С доста лека консистенция е и се нанася много лесно върху кожата. Необходимо ми е едно топване на пръста в него и това стига за целите ми ръце, което ме кара да мисля, че е много икономичен и оригиналния продукт стига за много дълго време.Попива сравнително бързо в кожата, но пък оставя мазен филм върху горния й слой, което кара ръцете ми да се потят. Заради тази причина го слагам предимно вечер преди да си легна. Като оставим това настрана хидратира кожата много добре и откакто го използвам (от около 1 седмица всяка вечер) не съм усещала ръцете си сухи и не съм имала нужда от крем през деня.


След разглеждане на ревюта и коментари в интернет стигам до извода, че лосионът си върши работата и то доста добре щом се използва масово при слънчеви изгаряния, екземи, псориазис и други кожни проблеми. Въпреки това е добре при такива случаи да се консултирате с лекар преди да решите да използвате лосиона с такава цел.
Последното нещо, което ми прави впечатление при този лосион е наличието на парабени в състава. Не знам защо са ги вметнали като безопасна синтетика (използват се като консерванти), но при тази цена и при идеята, че Lush са марка, която е известна с натурална, ръчно изработена козметика някак си такъв вид консерванти не ми изглеждат на място в този случай.

Оригинален продукт:
240гр-35.90лв

Обобщение за продукта:

Плюсове:
-Икономичен
-Хидратира добре

Минуси:
-Тежка миризма
-Наличие на парабени в състава
-Висока цена

Вие какво мислите за този лосион и бихте ли си го взели? Ще се радвам да споделите мнението си :)

9 comments

  1. На мен изобщо не ми хареса ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Значи сме горе долу на едно мнение :)
      Миризмата бих я приела, но наличието на парабени ми идва в повече.

      Delete
  2. Здравей,
    мился, че съм влюбена в блога ти :) Много ми допадат DIY идеите ти и мисля, че скоро може да използвам някоя друга :)
    Благодаря ти
    http://cattlustfever.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много благодаря, много си мила :))
      Ще гледам този месец да покажа още някой DIY пост :)

      Delete
  3. На мен ми хареса като действие, но аромата ме убива просто... Подарих го...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Явно аромата не се харесва на никой.

      Delete
  4. Мен точно ароматът не ми понася и си стои така :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз ще си го доизхабя, но предпочитам лосиони с по-сладки миризми.

      Delete
  5. Хммм, това с парабените никак не е приятно. И аз си бях харесал техен продукт в сайта им и видях, че в него има парабени и нещо не ми се вързаха нещата :( благодаря за ревюто :)

    ReplyDelete