Почистване на козметичния шкаф (Declutter)


Здравейте, момичета! Есенното време вече се усеща и ми се налага да посегна към по-топлите дрехи в гардероба ми. По този повод реших да сменя и ярките цветове в тоалетката ми с по-тъмни и подходящи за есента. След като разгледах всичката козметика, която имам прецених, че е време да изхвърля продукти, които не съм използвала повече от година и такива, с които просто не се разбираме.

Продуктите, които показвам днес не са много, но пък повечето от тях са почти неизползвани.


1.Коректор на Avon- това е сравнително нов коректор, който марката пуска и е доста по-добър от предишните. Покривността е средна и би се справил добре с не много сериозни тъмни кръгове под очите. За съжаление след като го използвам очите ми започват да сълзят и не спират докато не махна всичкия коректор от лицето си. Съответно след 4-5 ползвания прецених, че няма да го използвам повече.
2. Балсам за устни Perfect с аромат на портокал. И преди съм се оплаквала от него, даже беше при продуктите, от които съм разочарована. Ухае приятно на портокал, но просто не иска да застане на устните и се разтича навсякъде. Не го бях използвала от около година и реших, че няма смисъл да го задържам повече.
3.Глос на Essence- този е от старите им глосове, на които не се радвам особено много. Ухаят приятно и цветовете са хубави, но нанесени на устните започват да се събират в гънките още на третата минута. Ако искате цветът да е равномерен трябва постоянно да нанасяте ново количество от него. В началото на годината от марката пуснаха новите и подобрени глосове на пазара, които заслужават да се пробват и са по-добри от тези.
4. Спирала за обем на Essence. Мисля, че е доста хвалена спирала, но при мен не прави обема, който съм свикнала да имам. Пробвах я 2-3 пъти и реших да се разделя с нея.


5. Сенки на Avon, които както се вижда, са много използван от мен продукт и през годините съм им се радвала страшно много. Все още си ги обичам много, но след като срокът на годност е минал отдавна реших, че е време да се разделя с тях.
6.Кремообразен руж на Essence- много исках да пробвам кремообразен руж и след като никога не бях ползвала такъв продукт реших, че ще е добре да започна с бюджетен такъв, за да разбера дали ми харесва или не. Е явно няма да е точно с този, защото въобще не можах да се разбера с него. Не прилепва хубаво на скулите, а за разнасяне и дума не може да става. Стои на топчета и каквото и да правя не мога да го накарам да изглежда естествено на лицето ми.
Все още не съм се отказала от идеята да използвам кремообразен руж, така че ако някой си има някой любим моля да сподели :)
7.Бронзиращи перли за лице на Avon. Отново продукт, който е с мен много години, използван е страшно много и единствената причина, поради която го изхвърлям е изтеклия срок на годност.


Следват няколко лака, на които им е време да бъдат изхвърлени.
 8.Първият е със страхотен кремаво оранжев цвят, който обожавам и дори имам няколко поста с него. Може би това е първият лак, който изхвърлям, защото е свършил. Е, не е напълно изразходван, но четката вече трудно взима продукт от дъното на бутилката, затова го броя за свършил.
9,10. Следващите два лака са перлени, стоят от много време без да бъдат ползвани и консистенцията им се промени, което ме кара да се разделя с тях.
11.Последният лак е с тънка четка за рисуване на детайли и също промени консистенцията си, затова ще изхвърля и него.

Това бяха продуктите, с които реших да се разделя тази есен? Вие правите ли такива периодични почиствания на козметиката си? Ще се радвам да споделите!

10 comments

  1. Бях взела кремообразен руж на Катрис и останах доволна, но пък беше от лимитирана серия :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Значи ще трябва да чакам по празниците да пуснат някоя лимитирана серия :)

      Delete
  2. Здравей,
    искам да споделя мнението си за коректора на Avon. Имам го вкъщи в цвят fair, който е по-светлият в колекцията и да си кажа честно аз не се разбирам много добре с този коректор. Идва ми тъмен на кожата и не ми я озарява дори и една идея. Малко съм разочарована. Може би на момичета с тен, бо стоял по друг начин.
    Поздраввиии :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. При момичета с тен стои добре, но не съм забелязала да озарява, на мен ми дойде и много ниско покривен.
      Поздрави и на теб :))

      Delete
  3. Прлите на Ейвън и аз почти никога не успявам да доизхабя докрая... Ако желаеш, можеш да се включиш в моя Giveaway - http://thingamyjic.blogspot.com/2014/10/green-smoke-bulgaria-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Просто количеството на перлите е много голямо.
      Благодаря за поканата :)

      Delete
  4. Бих прибрала всичко с което искаш да се разделиш в поста.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не мисля, че е добре да се подаряват продукти с изтекъл срок на годност, но бих подарила продукти, които съм пробвала 1-2 пъти и са нови. Тези вече ги изхвърлих, но при следващ такъв пост ще добавя и варианта ако някой има интерес към продуктите да му ги дам :)

      Delete
  5. Много мотивиращ пост и аз да хвана и разчистя всичко, което не съм ползвала над 1 година и всичко с изтекъл срок :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще се радвам да се присъединиш към есенното почистване :)

      Delete