Empties July + Разочарования (Avon edition)

След като показах новите си придобивки за последния месец е време да покажа и от какво се отървах. Реших и да направя малко почистване на козметиката, за да не задържам продукти, които няма да използвам повече. Продуктите в този пост са от Avon и се надявам да помогна при избора ви или да ви спра да вземете нещо, което не си заслужава.
Започвам с продукти, които харесвам и бих си взела отново:
1.Крем за ръце с ванилия. Много любим аромат, както се вижда даже изрязах тубичката, за да мога да взема целия продукт преди да хвърля опаковката. Бих си го взела отново.
2.Тоник за лице с алое вера и шипка. Не е лош и освежава добре, но аромата е малко по-силен и може би няма да хареса на всички. Въпреки това е добър бюджетен заместител на по-скъпите тоници за лице и бих си го взела отново.
3.Олио за тяло с лимонена трева. Харесва ми това, че е спрей и се нанася супер лесно за разлика от другите такива продукти, които трябва да се мажат доста бавно. Попива сравнително бързо. Бих си взела отново от другите аромати на марката.
4.Шампоан за коса, който би трябвало да придава на косата 24- часов обем. Амиии нищо такова не прави, косата си ми е все така без обем още след измиването пък да не говорим за другите дни... Не бих си го взела отново.
5.Подхранващ спрей за коса с алое и макадамия. Оставя хубав аромат в косата, но ако се прекали леко я омазнява, което е достатъчна причина да не го взема отново.
6.Блестящ гел за тяло. Супер стар продукт, който реших да доизхабя доколкото е възможно и да го изхвърля, защото най-вероятно е с изтекъл срок. Блясъка, който придава на кожата е неравномерен и общо взето ставаш като лепкав далматинец след като си го нанесъл. Не бих повторила покупката.
Следват няколко продукта, от които съм доста разочарована и изхвърлям почти пълни:
7.Спрей за обем. Отново, както и при шампоана, не придава никакъв обем и прави косата супер суха в корените и при мен става на "пръчки" все едно е напръскана с фиксатор. След това трябва да я измия, защото става невъзможна са сресване, а и изглежда ужасно.
8.Възстановяващ еликсир за коса за нощна употреба. Тук косата също се изсушава и спластява отвратително и по същия начин трябва да я мия почти веднага след употребата на този продукт. Не бих си го взела повече.
9.Рол-он дезодорант против изпотяване. Съхне ужасно бавно, което за лятото е недопустимо и оставя лепкаво усещане.Въобще не ми харесва и не бих взела нищо от тази линия дезодоранти.
10.Коректор за почистване на лак. Това ми е най-новата придобивка и съответно съм супер бясна, че я изхвърлям използвана само веднъж. Общо взето след като връхчето се е изцапало вече веднъж с лак няма как да бъде почистено, нито пък има резервни, с които да го смениш и така цялата идея се превръща в продукт за еднократна употреба на цена от около 7 лв.

Това са последните ми изхабени опаковки и разочарованията ми в момента. Споделете от кой продукт последно сте били разочаровани.
Хубав ден!

9 comments

  1. И аз ставам все по-разочарована от продукти на Avon. Има и добри такива, няма спор. Но например фон дьо тените им изобщо не си отговарят на цветовете. Взимам най-светлия, а идва жълт като лимон цвят и поне за 3 тона по-тъмна кожа. И т.н. Жалко, преди използвах много техни неща и бях много доволна. Сега също използвам доста неща, но съм все по-малко доволна от повечето. :(

    bbrillliantt.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. При този бранд наистина си като на тото- имат някои добри продукти, но имат и такива, които въобще не струват. Аз като че ли залагам вече повече на душ геловете им и някое и друго парфюмче, което ми е харесало.

      Delete
  2. Есънс имат писалки за лак с няколко накрайника и на по-ниска цена, аз ползвам една от доста време:
    http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.com/2013/11/beautyhaul05.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не знаех, ще погледна. Благодаря! :)

      Delete
  3. С годините се научих какво да взимам и какво да пропускам от Avon (а и от Oriflame, като цяло от каталожната търговия) и вече почти не се разочаровам. Но ако се разочаровам, е ужасно :D А на какво ухае олиото за тяло?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако има миризма то е доста слаба и не я усещам, но ако прекаля с него започва да ми мирише леко на спирт :Д

      Delete
    2. Ако харесваш тропически аромати, според мен би ти харесала. Аз го имам. Много готино ухае серията.

      Delete
    3. Аз съм доволна от шампоана и терапията за обем. Видимо по-обемна ми е косата, дори доста. Терапията обаче не я пръскам в корените, а по дължината.

      Delete
  4. Аз харесвам единствено серията им Planet Spa и някое и друго душ-гелче. От други техни продукти съм била разочарована. :)

    ReplyDelete