Направи си сам: Шкаф за съхранение на лакове/ Nail polish storage (DIY)

Добрееее колекцията ми от лакове не е кой знае колко голяма, но шкафа, в който ги държа вече ми е тесен и ми трябваше нещо ново , което да ги побира всичките, а и да имам място за нови. В стаята ми няма много място за допълнителни шкафове и няма как да я променя особено. За мен идеален вариант беше шкаф за лакове, който е стенен и не заема много място. Доста дълго време се оглеждам за такива, но тук просто не може да се намери, а в Ebay един такъв шкаф е около 60$ +
След много мислене и гледане на DIY идеи с такива шкафове реших, че не е толкова трудно и мога да си го направя и сама. Първото нещо, което трябва да решите преди всичко е къде го искате, какъв обем от стената искате да заема и какъв цвят да е. Тъй като стаята ми е бяла нямаше как да е друг цвят освен бял. Най-добре да е близо до тоалетката ми, за да ми е под ръка и да е с размерите на шкафа, в който съхранявам гримовете си.
След като си изясните тези неща е време да си закупите материалите. Моят избор беше Praktiker - най-близо е до нас и има всякакви неща, които биха влезли в употреба за тази идея.
Необходими са ви:
-Две дървени дъски дълги 2 метра и широки около 50-60см (всяка по 10лв)
-Бяла боя за дърво 7.79лв
-Четка за боята 2.99лв
-Разредител 3.40лв ( с него се измива четката след като се приключили с боядисването, за да може да се използва отново)
-Няколко пирончета, за да сглобите всичко.

Първо правите основата (четирите стени) и след това добавяте рафтчета отвътре. За основата използвахме едната дъска като я разделихме на две- всяка дълга по 1 метър, а рафтчетата са дълги около 50см като последните две, които са външни са с по 1 см по-дълги, за да се захванат с двете по-дълги рафтчета. След като всички дъски за премерени и нарязани се сглобяват с пирончета и цялото творение трябва да изглежда така:

След като всичко е стабилно е ред на боята.Най-добре е да се боядисва навън заради миризмата и след като е боядисан рафта е хубаво да се остави да изсъхне напълно преди да го вкараме вътре. Аз естествено нямах търпение да съхне и го вкарах в стаята, за което съжалих, но с отворени прозорци също става.
Вижда се, че е правено ръчно (едното рафтче е леееко накриво), но като цяло мисля, че се получи много добре.
Остава само най-хубавата част- да си наредим лаковете :)

Средно на един рафт се побират 10 лака и това прави общо 50 лака. Също така всеки рафт е малко по-широк и може да побере по 2-3 лака ( в зависимост от формата им) на един ред, което може да удвои и дори утрои броят лакове.
Това е цялата занимавка по шкафа. Прави се много лесно с малко помощ от мъжката половинка за сглобяването, а боядисването си го направих съвсем сама (много съм горда :D ) и мисля, че всеки, който има търпение и иска да спести пари и да не взима скъп шкаф, който е на практика същия,  може да си го направи сам.
Това е от мен, надявам се да съм била максимално полезна. Хубав ден ви желая! хохо

6 comments

  1. Страхотно се е получило, браво! Аз си направих подобно рафтче от пенокартон, но дървото определено е по-добра алтернатива, поради по-голямата си издръжливост :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря! Ще се радвам да споделиш и твоето рафтче :)

      Delete
  2. Много добре се е получило.И изобщо от частични снимки цялата ти стая изглежда страхотно - трябва да я покажеш в някой пост! :)))

    ReplyDelete
  3. Благодаря! Много скоро ще кача пост с тоалетката ми и всички подробности около нея, което си е направо половината стая :))

    ReplyDelete
  4. Творението ти е станало чудееесно! Аз съм голям почитател на всичко направено собственоръчно... Ще правя тоалетка подарък за сестра ми и мисля, че твоята идея ще бъде реализирана още веднъж :) Чудесен блог... много полезен и интересен! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много благодаря! Много се радвам, че ще пробваш идеята, не е толкова трудна за изпълнение стига да имаш желание и търпение :)

      Delete