Кутийка за съхранение на руж/бронзър/хайлайтер (DIY)

Здравейте момичета!
Винаги ми е било интересно как другите съхраняват гримовете си.Когато имаш нормално количество достатъчно за ежедневието (1 пудра,1 спирала, 1 ФДТ и т.н.) ти е достатъчен само един несесер или козметична чантичка.При мен това е невъзможно,защото гримовете са се превърнали в някаква луда мания и дори небезизвестното чекмедже Алекс от Икея,което е с 9 шкафчета ми се вижда малко.Едно от шкафчетата,което ми стана тясно наскоро е това,е което държа ФДТ,основи за грим,пудри,ружове,бронзъри и др.Оттам започнах да гледам как други момичета съхраняват тези неща и забелязах,че много са с безцветни кутийки,които обаче не мога да намеря никъде тук и затова реших сама да си направя точно това,което търся.
Ще се изненадате колко евтино излиза и колко лесно се прави.
Ето какво ще ви трябва:
1.Кутията Prettybox/Beautybox (подарък при поръчката)
2.Лепило за картон 2.60лв
3.Лепило за хартия 2лв
4.Опаковъчна хартия 1.90лв
5.Ножица.
Това е всичко,което използвах за направата на тези сладки кутийки!

Ето от какво започнах:
И в какво се превърна:

Ако искате да разберете как съм го направила вижте обясненията:

1.Първата стъпка е да вземем кутията и да я разрежем на две разни половини (да получим половин капак и половин дъно),от които след това получаваме две по-малки кутийки.
                                                                          дъното
                                                                             капак
2.Забелязва се че след като кутията е разрязана на две крайчетата се отлепват сами.При дъното залепяме крайчетата отново с лепило.При капака,обаче правим точно обратното- разлепваме всички крайчета.
След това залепваме тези две ъгълчета от капака,които се виждат на снимката,за да може картона да стане като кутия.
3.Взимаме дъното и капака и ги залепваме, така че да се образува кутия- картонът от капака застава под дъното.Тези, крайчета които са на снимката трябва да застанат от долната страна върху долната част,която е била при оригиналната кутия.
Ако сте следвали внимателно стъпките трябва да се получат две такива кутии:

Оставяме лепилото хубаво да изсъхне от всички страни,за да не се разпадне кутията,докато я довършваме.

4.След като са изсъхнали кутиите ги облепяме с опаковъчна хартия по наш избор.Може да се остави вътрешността на кутията бяла,но забелязах, че след като наредя ружовете си дъното се цапа,затова реших да я облепя отвсякъде с хартия.
Ето го и резултата:
И така изглежда с ружовете и бронзърите ми вътре:
 В една кутийка се побират средно около 10 ружа/бронзъра,много по-компакто е и спестява доста място в чекмеджето.

Така бяха "подредени" ружовете и бронзърите ми преди.Вижда се, че направо са натрупани навътре и бяха страшно неудобни за използване,не виждах добре какви са и затова избягвах и да ги използвам.
Така са подредени сега.Тези,които не използвам в момента са в кутийка навътре,а тези които използвам по-често са в началото и са супер удобни.Също така отново имам свободно място за нови покупки :D
Този начин на съхранение толкова ми хареса,че мисля да си направя още кутийки,в които да сложа и останалите продукти от това шкафче.

Вие какво мислите за тази идея?Харесва ли ви и бихте ли я изпробвали?Ако имате въпроси винаги може да питате!Хубава седмица ви желая!хохо

4 comments