Коледни филми/книги за празнично настроение

Здравейте, момичета! 

 Тази Коледа и Нова Година се е видяло, че ще сме си вкъщи и ще имаме време за повече филми/книги (или поне тези, които нямат деца :D) , затова реших да ви дам някои предложения, с които да се разведрите и да се заредите с празнично настроение.


1.Ще се изненада ли някой ако кажа, че обожавам филмите на Hallmark??? Те са толкова много и толкова сладки, че който и да намерите все ще ви пренесе в нереалния романтичен коледен свят! :D Този, който съм запомнила и ми е направил по-силно впечатление е The Sweetest Christmas. Има много печене на сладки, торти , бивши гаджета и настоящи неподходящи такива- нищо не му липсва. 



2.Christmas with the Kranks. Уникален! Тук по-скоро говорим за пропускане на Коледа. Дъщерята на това семейство е вече голяма и заминава като оставя родителите си сами за празниците. На господин Кранк му хрумва невероятната идея да пропуснат Коледа и да заминат на круиз. Естествено всичко се обърква и забавлението е гарантирано :))



3.Jingle All The Way. Ох, май след "Сам вкъщи" това ми е един от любимите. Гледам го всяка година и всеки път ми е смешен. От тази си представям как и нашия татко тича до Лидл за прословутата им детска кухня и образа, който изниква в главата ми е безценен! :D Накратко: татко, който е забравил да вземе желаната играчка на сина си и се опитва да оправи нещата в последния момент. Естествено куклата супергерой е много искана от всички и борбата за последните бройки е огромна. :)))


4.Holiday in Handcuffs. Още една романтично-забавна история.Труди е необвързана, сервитьорка и никак не се вписва в представите на семейството си за идеалната дъщеря. С наближаването на празниците напрежението расте и в отчаян опит да се впише в перфектното си семейство тя отвлича първият добре изглеждащ мъж, който влиза в ресторанта, където работи и го завлича на сила на семейната вила. Оттам смеха е голям, има опити за бягство и тайни, които излизат наяве за "перфектното семейство". Препоръчвам го с две ръце.

Книги:


1.Първите книги, за които се сещам, когато искам нещо коледно са тези на Джени Хейл. Имам всички нейни книги на тази тема като първо започнах с последната й - "Коледа в Силвър Фолс", след това с "Всичко започна на Коледа" и продължавам нататък. Всички внасят много коледно настроение и са като филмите по Hallmark, така че която и да хванете няма да ви разочарова.



2.Нещо, на което попаднах съвсем случайно и си поръчах преди 1-2 седмици е "Да се влюбиш преди Коледа" на Теодора Жулиенова. Ще я започна до няколко дни и поради факта, че е на български автор няма как да не я препоръчвам дори и все още да не съм я прочела. Може да я намерите в официалната страница на книжката във Facebook.



3."Малкото хотелче на име Коледа" разказва историите на няколко гости на хотела с техните проблеми. Разбира се има много сняг, топлина, любовни трепери и коледно настроение.



4.Едно предложение и за малките фурии е "Вярвай в чудеса". Това, което ми направи голямо впечатление е че книжката има 25 истории, които трябва да се четат по една на ден до Коледа. Може би би допаднала на дете на 5-6 години, тъй като няма картинки на всяка страничката и моето малко калпазанче бързо загуби интерес :))



5."Срещи с вълшебни създания" не е коледна, но е толкова вълшебна, че няма как да не я включа към списъка с подаръци за някое дете. Уникални рисунки от самата авторка, създания извадени от българския фолклор и страхотна история на две момчета скитащи из българските планини. Отново от българска авторка и мисля, че вече ви е станало ясно, че я препоръчвам с две ръце. :)


Мисля че списъка е достатъчно малък, за да разгледате предложенията ми и не смятам да го удължавам излишно.

Надявам се да са ви привлекли интереса и да изгледате/прочетете някой от филмите/книгите.


До скоро! 

No comments