DIY картички с имена

Здравейте, момичета!

През последните седмици трескаво подготвям кръщенето на малката ми принцеса и едва сега осъзнавам колко скъпо излиза всичко особено ако искаш да стане малка приказка, която да се помни. От невероятна торта, която излиза колкото сватбена до балончето с хелий и панделката на стола... И така, за да спестя малко пари реших да направя някои неща от украсата, които ще станат добре дори и правени от непрофесионалист.


Картичките с имената на гостите са нещо простичко, което варира между 1 и 2 лв. Аз реших да си ги направя сама, да ги персонализирам по мой вкус и мисля, че се получиха доста сполучливи. Еко как ги направих:



За моят вариант използвах:
-2 розови картона от Джъмбо- общо 3лв.
-3 листа разпеяатани в ксерокс -0.30ст.
-сатенени розички- 100бр.-3лв.
-сухо лепило
-пистолет със силикон



Първото нещо, което направих беше да си избера шрифт в word и да напиша всички имена на гостите, които ще присъстват. Смешната част е тук- доста съм скарана с компютърните програми, че дори и най-простите и това беше най-доброто, което успях да направя. Съответно забравих да смаля шрифта на по-дългите имена и да ги уеднаквя с по-късите и така някои листчета излязоха по-дълги от други :D


След това идва ред на картончето. Според дължината на листчето с името изрязах и картона като по дължина оставих по 2,5 см. а по височина 1,5см. разстояние между картона и листчето. Дължината на цялата табелка излезе око 6 см. на страна. Накрая залепих листа със сухо лепило.

Ако прецените може да оставите табелките и така, но на мен някак си ми бледнееха и реших че нещо им липсва. В интернет намерих сатенени розички, които са дълги около 1,5 см. На по-късите картончета залепих по две розички, а на по-дългите по три. Залепването им става със силиконов пистолет и е супер лесно. Ако не сте ползвали такъв, а обичате да се занимавате с подобни проекти, ви го препоръчвам. Може да намерите подобен в Praktiker.


И това е всичко по табелките с имена на гостите. Мисля, че се получиха много добре и по нищо не отстъпват от професионално направените :)

Ще се радвам да споделите някоя ваша идея за такова парти.
Хубав ден!


Facebook                                     Instagram

No comments