Bilka хидратиращ гел за лице- ревю

Здравейте, момичета! Днешното ревю ще е на почистващ продукт за лице на Bilka.  Досега съм пробвала предимно почистващи продукти на Avon и Lush, които много си харесвам и използвам с удоволствие, но реших, че е време за малко промяна и реших да пробвам нещо ново за мен.
Гелът на Bilka си го избрах в интернет и допреди това не съм имала никакъв досег с него. На марката не се спирам често и имам само един околоочен гел от нея, което пък може да гарантира колко безпристрастно ще е ревюто :))

И така малко повече за самия гел:



Опаковката му е прозрачна пластмасова тубичка с помпа. Различна е от тези, с които съм свикнала- обикновено си взимам гелове с непрозрачни тубички с капачка, които са доста по-неудобни за използване. Със сигурност бих казала, че това ми е любимата опаковка до тук ако помпата не се беше повредила още с първото отваряне...и заради нея гелът беше автоматично изваден от листа ми за пътуване.


На снимката се вижда как тръбичката стърчи и така и не успявам да я затворя...ще остане само в банята ми и няма да види "бял свят".


Състав:
Активни съставки- натурална вода от краставица, екстракт от краставица и пъпеш, фарнезол. В състава не виждам парабени и оцветители,  има ароматизатори и консерванти.

Главно си го взех заради краставицата, защото очаквах освежаване, но целия гел ухае сладникаво на пъпеш. За съжаление краставицата въобще не се усеща, а пък аз не обичам пъпеш....След време свикнах с аромата, но в началото това беше отблъскващ за мен фактор.

Гелчето е с доста течна консистенция (за гел), нанася се лесно и бързо. Разпенва се сравнително добре, а отмиването му също не е проблем. Бих казала, че е и доста икономичен, защото го използвам вече от повече от месец, а не виждам да е изхабен особено.


Като изключим аромата, на който не съм фен съм доста доволна от продукта. Не ми изсушава кожата (както четох по други ревюта), освежава я и я почиства добре- даже отлично. Пробвах го както в ежедневието така и за почистване на грим, когато съм изморена и не ми се занимава. С изключение на околоочния грим гелът премахва над 90% от всичко и едно бързо минаване с тампон,  напоен с мицеларна вода, е предостатъчно. Икономичен е и е на добра цена- между 3 и 5лв. в зависимост от магазина за 200мл. продукт. Ако все още не сте го изпробвали или сте го подминавали в дрогериите сега е момента да го пробвате, препоръчвам го!

Аз ще продължа да се ровя из рафтовете за други пропуснати от мен попадения, а на вас лека вечер!

Facebook                 Instagram

4 comments

  1. Помпичката не се е повредила :) - просто не е направена да се затваря обратно, купувала съм го поне 5-6 пъти и винаги има този проблем, доста е неудобно. Но иначе е съвсем не лош продукт. Не е най-любимият ми измиващ гел, но когато спешно ми трябва нещо бюджетно, залагaм на него :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. В такъв случай е доста странно, че го има толкова време на пазара, а не са оправили този проблем. За мен е идеален бюджетен вариант, медицинските гелове прекалено много изчистват изчистват лицето и го изсушават (поне при мен), а с този гел нямам такъв проблем.

      Delete
  2. Напоследък намирам много бюджетни варианти на медицинска козметика.. Avene например почти постоянно имат промоции на измиващи гелове за около 10лв, коетоо е повече от добра цена. Повечето пъти промоцията намирам в аптеки 36.6, ако се интересувате можете да погледнете там :))

    ReplyDelete
  3. Благодаря, ще разгледам!

    ReplyDelete