MAC Eyeshadow Palette

Здравейте, момичета! Макар че започвам да пиша малко по-късно този месец това не променя любимото ми занимание и нямам търпение да открия какво ново ни очаква тази година по козметичните щандове.

Гримирам се може би от 15 годишна, но когато истински се запалих по козметиката като хоби и колекционирането се вманиачих по MAC и техните продукти. Може би защото тази марка тогава беше толкова известна в youtube и всяко момиче я използваше. Когато отвориха магазин и тук страшно много се развълнувах, но след като направих една обиколка из витрините и видях колко са надути цените им вълнението ми бързо се изпари. Въпреки това от време на време си позволявам да се поглезя и да си взема нещичко.

Та покрай всички зимни празници направих една обиколка из магазина на MAC и си взех първите сенки на рефилчета. От известно време обмислям да си създам своя палитра на марката и реших да си я подаря през празниците. В този пост ще ви обясня по-подробно за палитрите и рефилите им, затова продължавайте да четете :)



Имат палитри 2ки, 4ки и още няколко, които вече не помня. Аз се спрях на палитра за 15 сенки. Всички са с прозрачен капак, така че лесно може да се виждат цветовете без да се отваря.



Палитрата се продава с и без решетка и зависи от вас каква ще бъде. Аз реших за сега да си взема и решетката и по-натам, когато имам нужда от повече място, да я махна. Слага се и се маха лесно както и самите рефили, така че ако не ви хареса подредбата много лесно може да смените местата на сенките. Палитрата струва 20лв., а решетката допълнителни 8лв.


Единственото странно нещо в палитрата е това издадено ъгълче, на което не мога да му схвана идеята, но както и да е.

Преминавам към сенките, които си избрах:


Рефилите се предлагат в такива пакетчета и са по 26лв. Сенките са в метално кръгче, което е с магнит, така че няма опасност да изпаднат от палитрата.

Много дълго се чудих кои да са първите ми сенки на MAC като исках те да са по-неутрални, за да мога да ги използвам за всякакви поводи и колкото може по-често. Накрая се спрях на All That Glitters и Wedge.



Засега ги сложих една до друга, а когато колекцията ми нарасне най-вероятно ще ги подредя по цветове. All That Glitters е с цвят розово шампанско и има брокат. Идеален е за нанасяне на целия клепач и може да се носи дори и без нищо друго. Wedge е матов цвят, който не е много добре пигментиран, но е идеален за преливки в сгъвката на окото и би отивал на всеки опушен грим. Това са и сенките, които използвах за новогодишния си грим.


Бих казала, че при това ми първо впечатление сенките на марката са със средна  покривност, която може да се увеличи без проблем чрез нанасяне с мокра четка или върху база за сенки. Засега съм доволна от тях и нямам търпение да продължа да увеличавам колекцията си.

Надявам се ревюто да ви е било интересно и полезно! Хубав ден!

2 comments

  1. Палитрите са супер удобни. А за козметиката MAC нямам думи. Перфектна е! Купувала съм си фон дьо тен, който е с малко по-висока цена, но определено си заслужава.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз тепърва започвам да ги използвам, но съм сигурна, че четворката е идеална за пътуване. :) MAC за мен също е марка с много добро ниво.

      Delete