Bilka Eye Contour Gel

Здравейте, момичета!
Днес ще продължа да ви давам идеи за грижа за кожата като този път фокусът ще е насочен към зоната около очите.
Както казах и в предишния пост най-ефективната грижа срещу бръчки трябва да започне още преди те да са се образували. Как да стане това? Като изберем продукт, който ни предоставя достатъчна хидратация в тази зона и не позволява на епидермиса (най-горния слой на кожата) да остава по-сух от обичайното.

Един такъв продукт, към който се обръщам вече втора година (и с втора опаковка) е околоочния гел на Bilka с екстракт от роза.



Тубичката е стандартна бяла и пластмасова. Хубавото й е че не е прозрачна и няма опасност гелът да се увреди от светлина. Дизайнът е направен на добро ниво и дава усещането за малко по-скъп продукт.


Тубичката завършва с характерното за повечето такива опаковки "чучурче", което прави много лесно използването на гелът. С едно стискане на опаковката може да си дозирате точното количество продукт, което е необходимо и за двете очи. Плюсът тук е ,че всичко е хигиенично- не пипате цялото количество гел и не го хабите. При капачката го няма характерното "щрак", но пак се затваря достатъчно надеждно и с всичките ми разнасяници досега не съм разливала продукт.

Състав:


Количеството е цели 25мл.- сравнимо с пълноразмерен крем за лице (30мл.) и стига за много дълго време; първата тубичка я използвах около година и половина.


Самото гелче е с много лек цвят, но нанесен на очите изглежда безцветен.  Не се усеща лепкаво, по-скоро е с водниста консистенция, но не се размазва само. При нанасяне попива сравнително бързо и няма усещане за продукт, който ти тежи. Хидратацията е на средно ниво, не може да се каже че е продукт, който ще те спаси от бръчките или ще те предпази от появата на такива и това трябва да се има в предвид. Основният плюс, заради който харесвам продукта е охлаждащото му действие, което е много полезно при раздразнени очи. След като сваля тежък грим при дълго носене винаги изпитвам облекчение, когато използвам гелът; предполагам че ще върши добра работа и при подпухнали очи. Още нещо важно, което трябва да се знае е присъствието на розова вода в състава. По принцип аз харесвам такива аромати, но знам че има хора, които не ги понасят. При този продукт розата определено се усеща известно време след нанасяне и може да не допадне на всеки.
Според марката розовата вода прониква в дълбочина, изсветлява тъмните кръгове, запълва фините бръчки и придава свежо излъчване.  Гелът определено освежава с охлаждащото си действие, но с леката си текстура не мисля, че ще има ефект срещу бръчки както споменах и по-горе. За тъмни кръгове пък да не говорим- моите са като на падна и ако продуктът правеше нещо за тях след толкова използване досега трябваше да има някакъв ефект.


Като цяло този продукт не спада в категорията ми от must have продукти , но въпреки това е добро попълнение към грижата за кожата особено през по-топлите дни.
Надявам се да ви е било интересно!

No comments