Разходка из Созопол

Здравейте, момичета!
След кратката (или не чак толкова) почивка, която си взех е време да споделя малко повече за градчето, в което съм влюбена и мисля и занапред отново да го посещавам- Созопол.
 В този малко по-различен пост ще ви споделя впечатлението си от повечето атракции и местенца, които си заслужават да бъдат посетени както и тези, които може да пропуснете.

Той е град в югоизточна България и е един от най-старите български градове. Има много добре запазена архитектура от 18-19век., която може да се види разпръсната из стария град и множество интересни занимания и неща, които човек може да опита по време на почивката си.

Ако си търсите местенце за спокойна ваканция малко по-далеч от тълпата, то тогава е най-добре да се насочите към стария град и то в най-вътрешните му части, където уличките са наистина тесни, а къщите са дървени и въобще цялата атмосфера те пренася в миналия век.

Долните етажи на много от къщичките са превърнати в ресторантчета с прекрасна гледка към морето и са идеални за романтични вечери с половинката.Ако все пак сте дошли главно заради забавлението ви предлагам да се насочите към новата част на града и на търсите квартира/хотел около плаж Харманите и т.нар. "Веселата уличка", която всъщност е крайбрежната улица. Последната е осеяна с множество механи и плажни барове, увеселителни атракциони и плажни капанчета, които предлагат готова риба за вкъщи.
Там купона продължава чак до сутринта и ако сте с малко дете не ви го препоръчвам, защото е прекалено шумно.Храната е разнообразна като преобладават рибата и скарата,а в някое по-забутано и елегантно заведение може да попаднете на нещо по-интересно като тази свежа салатка с рукола и каперси, от която си облизах пръстите :D


Цените за храната са на средно ниво- сутрин може да минете и с 5лв. за кофичка мляко и плодове ако предпочитате по-лека закуска като мен. На обяд в 90% от ресторантите предлагат обедно меню за 6.50лв, което включва супа, основно и десерт, което според мен е напълно достатъчно, за да се нахрани човек.
Най-солено излиза вечерята, при която ако искаш нещо по-така трябва да си готов да се разделиш с поне 30лв. на човек (включвам и напитките тук).Плажовете тук предлагат и достатъчно място за свободна зона ако не желаете да използвате чадъри. При платената зона комплектът от 2 шезлонга + чадър и масичка е 20лв., а чадър и шезлонг излиза 13лв. От двата по-централни плажа, които могат да се посетят аз предпочитам Харманите, защото е по-голям и чадърите не са толкова нагъсто разположени както при централния.

Атракционите са многобройни като се започне от тези на плажа (водно колело, джет, банан и т.н.), минем през откритото кино , батути, билярд, въздушен хокей и се спрем на снимка с някой хайдутин или момиче в народна носия по механите. Със сигурност съм изпуснала доста неща от списъка, но те са толкова много, че ти трябва сигурно месец, за да пробваш от всичко.
Ако предпочитате нещо по-спокойно за прекарване на времето, то има няколко музея, множество църкви и параклисчета и разходки с лодки около града.


Музеите съм ги посещавала и предишни години, затова реших да видя как изглежда града погледнат през лодка и да си направя една малка разходка. Всъщност се оказа, че разходката никак не е малка, а си е цял час и не е много подходяща за хора, които страдат от морска болест. Въпреки това, ако издържате на клатушкане и не ви е страх от малко пръскане с вода, разходката наистина си заслужава. Преживяването е страхотно и ще го помня дълго време.


Надявам се да ви е било интересно, в коментарите може да ми споделите къде е била или ще бъде вашата почивка тази година! :))
Хубав ден!

2 comments

  1. Разкошен град, миналата година бяхме там и се бяхме настанили в Хотел Докторската къща , който се вижда на една от снимките ти. Града наистина си заслужава да бъде посетен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм на същото мнение, доволна съм от почивката там :)

      Delete