Tangle Teezer

Здравейте, момичета!
Сигурно почти всички сте чували за чудото Tangle Teеzer, което залива мрежата от известно време насам. Аз си харесвам четките за коса и не мислех да си ги сменям с нищо друго, докато не реших от любопитство да си поръчам една Tangle Teezer за проба. Пълното ми мнение за този тип четка може да видите по-долу:



На пръв поглед не изглежда като нещо по-особено, даже мислех, че няма да ми е удобна, защото няма дръжка,но всъщност  повърхността й не е еднаква и има малки вдлъбнатини, направени за по-удобно захващане.Така четката няма вероятност да се изхлъзне от ръката. 
 Има два реда зъбчета като едните са по-дълги, а другите са по-къси и са направени на перфектно разстояние едно от друго. Това прави почистването й от паднали косми супер лесно, много по-лесно от обикновените четки, при които след известно време просто се отказвам да ги чистя и косъмчетата започват да се натрупват в четката.



Характерно нещо за нея е, че разстоянието между зъбчетата  и основата на четката е малко т.е. доста по-плитка е от повечето четки и може да не е идеален избор при много гъсти коси, защото няма да стигне до основата на косъма.
Също забелязах, че лесно се цапа от всички продукти за коса, които ползвам (най-вече от сухите шампоани), но много лесно се мие-нужно е само едно бързо минаване с хладка вода.


Четките на марката са предназначени най-вече за лесно разресване и разплитане на косата.
При мен ефекта се забеляза още при първото тест разресване на косата, като ефекта е най-видим при мокра коса, току що излязла от банята. Тогава съм третирала косата си с какви ли не препарати и съм масажирала скалпа по всевъзможни начини, така че косата е възможно най-оплетена и ресането е голяма мъка. С тази четка разресването на мократа коса става супер бързо, трябват ти няколко прокарвания на четката през главните части на скалпа- от двете страни и отзад и си готов. Болка не усещам, защото не позволява на косата да се заплита допълнително и намалява падането на косата, което е и главната причина, заради която се влюбих в нея. С тази четка няма нужда от отделяне на време за допълнително разресване на косата, но ми е такъв кеф, че понякога обичам дори през деня да правя 1-2 бързи сресвания.

За разлика от други четки, при които може да си докарате допълнителен обем при тази такава функция е изключена и не може да го получите, затова не е удачен вариант, но ако си търсите четка специално за разресване и имате тънка до средно гъста коса това е идеалният вариант. Благодарение на лесното си поддържане ще може да я ползвате по-дълго време отколкото обикновените четки с дръжки и е добър вариант за деца.

След всички изводи мога съвсем спокойно да кажа, че бих си я взела отново и за мен си заслужава парите.

Вие какво мислите за нея?
Надявам се ревюто да ви е било полезно! Хубав ден!

No comments