Задължителни за плажа и след това (2015)

Здравейте, момичета!
При мен настроението е лятно и нямам търпение да дойде време за лятната почивка!
Преди да се настаним на плажа под слънчевите лъчи е важно да изберем подходящи за нас продукти осигуряващи ни необходимата защита от слънцето.

Ето моят избор от продукти за плажа:


За слънчеви бани предпочитам да използвам олио за тяло. Тези, които използвам попиват много бързо и не оставят мазни петна, а даже напротив- налага се да ги нанасям през няколко часа, за да е по-ефикасна защитата. Гледайте при избора на защита продукта да предпазва както от UVA, така и от UVB лъчите. На плажа разчитам на La Roche-Posay с SPF50+ за първите 2-3 дни, а след това на Carroten Superdry Oil с SPF 10. И двете са с удобна помпичка, която пръска достатъчно количество продукт (например по една помпа за ръцете, по две помпи за краката и три помпи за останалата част от тялото). И двете ухаят уникално по свой си начин и попиват за няма и две минути. Олиото на La Roche-Posay ми е с една идея по-мазен, но пък е и с по-висок фактор, което си е плюс. Ако сте по-светли ви препоръчвам да се придържате само към него като избор за плажа.
За лице е добре защитата да е по-висока, тъй като кожата на лицето е и по-чувствителна към слънчевите лъчи. Най-добрият избор ще е нещо, което е с фактор не по-малко от 20. Друг важен критерий е по възможност да е с по-чист състав именно заради чувствителността на кожата в тази зона. Тук изборът ми е Wooden Spoon органичен лосион за лице и тяло с SPF 30. Не съдържа консерванти, алергени, синтетични съставки. Отново е с UVA и UVB защита и е водоустойчив. Стои малко мазно и попива бавно и затова го нанасям 1 час преди излагане на слънце и съм доволна.


След слънце има няколко варианта за успокояване на кожата. Ако не е прекалено суха използвам спрея за след слънце на Avon с охлаждащ ефект и витамин Е. Ако кожата се нуждае от допълнителна грижа и е зачервена моят избор номер 1 е Photoderm Apres-Soleil на Bioderma. Спасявала ме е не веднъж от изгаряне и с доказаната си ефективност е мой помощник вече няколко години. Повече за него може да видите тук
Последното нещо, което не трябва да забравяме преди да се запътим към плажа е балсамът за устни и то не какъв да е а със SPF! От миналата година използвам този на Maybelline, който е идеален за тази цел- не стои мазно и нямам усещане за тежест на устните, а също така е и с лек лимонов аромат. Ревю за него тук

С целият този арсенал съм спокойна, че кожата ми ще е добре предпазена от слънчевите лъчи, които стават все по-силни и опасни с напредването на годините. Надявам се да ви е било интересно. Споделете ми каква е вашата слънчева защита това лято :)

No comments