La Roche-Posay Rosaliac почистващ мицеларен гел

Здравейте, момичета! С какво почиствате лицето си? Аз съм пробвала най-различни продукти, с различен ефект като посягах най-много към мицеларните води и тоници.Досега не бях попадала на почистващ гел за лице, който може да се използва без измиване. Звучи доста лесно за мързеливци като мен- мацваш, избърсваш и си готова! Да, ама не съвсем. В началото даже въобще не бях впечатлена от този продукт. За да разберете какво точно се случи и как се промени мнението ми вижте ревюто:


Опаковката е стандартна прозрачна пластмасова тубичка с помпа, която прави използването на гелът много лесно.Не знам дали на снимките се вижда добре цялата красота на продукта или не, но целият гел е осеян с малки мехурчета, което се дължи на наличието на термална вода в състава.


Гелът е предназначен за чувствителна и склонна към зачервяване кожа. Може да се използва върху цялото лице, включително и зоната около очите, но аз предпочитам да третирам околоочната зона с нещо друго, тъй като е прекалено чувствителна.

Състав:
Пълният състав може да видите тук

Няма да крия, че отначало резултата въобще не ми хареса и почти се бях отказала да го използвам, докато един ден реших да му дам още един шанс, смених метода на използването му и воала! Оказа се доста по-просто отколкото си мислех, а и накрая се показа реалния резултат от използването на гела.


Начин на използване:

Всъщност не е удачно да го използване с памучен тампон, тъй като заради по-плътната си текстура не попива и не намокря достатъчно добре тампона. Така продукта остава ВЪРХУ, а не В тампона, с едно движение гелът остава по лицето, а самият тампон остава сух и резултата е почти нулев.
Правилният подход е да натиснете помпичката един- два пъти, да разпределите добре продукта в дланите си и да разнесете по цялото лице или зоната, която искате да изчистите. Оставяте гелът 1-2мин. да абсорбира мръсотията и с мокра или суха кърпа премахвате остатъците. Всичко става за около минута и сте готови! Няма нужда да изплаквате лицето допълнително и така гелът се нарежда на първо място по бързина сред всички мои почистващи продукти. Особено предпочитан от мен е вечер, когато съм супер изморена и използвам последните си сили да се добера до леглото.

Резултати:
Получавам чисто лице без да полагам големи усилия за това, не се налага да търкам и да възпалявам кожата си като при други продукти. Също така не забелязвам зачервявания и изсушаване на кожата.
Единственият минус за мен е размазването на цялата мръсотия върху лицето и престояването до момента на премахването на гела, което при мен създава неприятно усещане, но не е нещо, заради което бих спряла да го използвам.

Обем-195мл
Цена-29лв

В заключение мога да кажа, че се радвам че преоткрих продукта, сега го използвам при всяко махане на грим и ви съветвам да не бързате да се отказвате от продукти преди да сте пробвали всички възможни варианти за използването им!

*Продуктът ми е предоставен за проба, но мнението ми за него не е спонсорирано!


4 comments

  1. Много интресен продукт! С радост бих го изпробвала:)

    ReplyDelete
  2. Това наистина звучи много необичайно, предполагам, че ще ми е много странно да не измивам лицето си, но пък бих го пробвала :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мократа кърпичка върши достатъчно добра работа :)

      Delete