EOS Lip Balm


Здравейте, момичета! Днес най-накрая ще си говорим за балсамчетата на EOS, които всички хвалят. Мисля, че те нямат нужда от дълго представяне, тъй като всички ги знаят. Все пак за тези, които не са чували за тях- това за балсами за устни под формата на яйце, които са с натурални съставки.

Опаковка:
 Както казах вече, балсамите са като яйчица, както всички ги описват и се различават с тази тяхна опаковка от всички други балсами на пазара, които съм виждала. Имат леко вдлъбнат край от едната страна за по-лесно хващане на самото яйце. Капачето им не прилепва плътно към долната част, както се вижда от снимките и с едно отвъртане се открива балсам в кремаво-бял цвят, който е характерен за повечето балсами.



От марката постоянно представят нови балсамчета, така че е лесно да се объркаш при избора си с толкова много варианти. Аз се спрях на боровинка и медицинска мандарина.

Интересно в случая с тези балсами е , че всеки има различен състав, но пък всички са 95% органични и 100% натурални. Поради съставът им различните балсами могат да съдържат най-различни витамини и съответно да имат различни свойствва, но най-общо балсамите нямат глутен, парабени, фталат, вазелин (петролатум).

Меdicated tangerine (медицинска мандарина):
Честно казано въобще не обърнах внимание на факта, че точно този балсам е по-различен от всички други и спада към категорията "медицински" балсами предназначени за лечение на напукани устни. Съответно не е толкова гладък, колкото останалите балсами и ми идва една идея по-мазен и лесен за разнасяне.  Има я миризмата на мандарина, но е някак по-различна и предполагам , че се дължи на съставките му.  Не ми допада като усещане върху устните, някак си не може да попие добре и стои като мазен филм върху тях, затова го използвам предимно вечер. Въпреки всичко, обаче, си върши работата и веднъж нанесен се справя много добре с напуканите ми устни и дори нямам нужда от ексфолиант, което ме изненадва. Нанесен вечер преди лягане остава на устните чак до сутринта и ми се е случвало, когато стана сутрин да ми се наложи да го избърша с кърпичка, за да го махна.

Състав:
Active ingredients: Phenol 0.5%. Inactive ingredients: Beeswax/Cera Alba (Cire d’abeille), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Camellia Oleifera (Tea) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil, Flavor (Aroma), Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Benzyl Benzoate*, Citral*, Limonene*, Linalool*. *Component of Natural Flavor. 
Blueberry Acai (Боровинка):
Този балсам е обогатен с масло от ший и витамин Е. Неговата повърхност е доста по-гладка от тази на предишния и текстурата му е много по-плътна. Идва ми една идея по-лепкав и по-труден за нанасяне от мандарината. Миризмата на боровинка я има, но не се усеща на устните. Издържа много време върху устните (тук също ми се е случвало да заспя и да се събудя с него) и мисля, че би бил добра основа под узсушаващи устните червила.

Състав:
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax/CERA ALBA (Cire d’abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Tocopherol, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract*, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract*, Limonene**, Linalool**. *Organic. **Component of Natural Flavor. Certified Organic by Oregon Tilth. 
Един малък минус за мен е, че много лесно по повърхността на балсамите полепват малки прашинки, което ме дразни, но не влияе на общото ми мнение за тях. Като цяло съм много доволна и мисля, че си заслужават малко по-високата цена и за разлика от балсамите на Maybelline, от тези бих си взела още няколко (даже вече съм си набелязала два).

Къде да ги намерим и как да различим оригинала от копието?
Тук няма официален вносител на марката засега, затова исках да отделя и малко внимание на този факт и да ви помогна при намирането на оригинален ЕОS балсам. Най-лесния начин, по който можете да различите оригинала от репликата е като погледнете от вътрешната страна на капачето- трябва да има сериен номер, който е безцветен, но все пак се вижда. Моите два балсама са поръчани от тук  като цената на един балсам е 12-13лв в зависимост от това дали е лимитирана серия или е от постоянните балсами на марката.

И така след дългото ревю се надявам да съм била достатъчно полезна и да съм ви помогнала при избора ви. Хубав ден!



10 comments

  1. Това огледалооооо <3 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма как без него да мине, обикновено на тоалетката си правя снимките :))

      Delete
  2. Любими балсами <3 Няма как да се сравняват с Babylips :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не, опрределено си заслужават цената :)

      Delete
  3. Определено си личи,че мандаринката е от по-различен вид.
    Аз имам този с нар и с ягода и са чудесни :))
    beglamorous93.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, дори и на снимките се различават. Аз точно се чудя кои да са ми следващите, може би ще пробвам този с ягодката :)

      Delete
  4. Аз имам този с пъпеш и ухае страхотно :) и аз мисля да си поръчам още един - мента. А поръчката на балсама влиза ли цената на доставка или не? И ако влиза колко е :) Мерси

    ReplyDelete
    Replies
    1. Цената на балсама е отделна от цената на пътните разходи. Пътните излизат около 3лв.

      Delete
  5. Обожавам ги. Имам от същата кутия на Пинкс ягодовият им балсам, а отделно съм си поръчала боровинки и къпини. Единият ми го приватизираха, но определено не бих ги заменила за нищо на света!!! Мисля скоро да пробвам и този със SPF фактор.

    ReplyDelete
  6. Чудя се дали да не си поръчам, защото от 100 години си търся, но ме притеснява какво ще дойде...

    ReplyDelete