Elancyl тонизиращ душ-гел

Здравейте, момичета!
Напук на студа днес ще тонизираме и заредим тялото си с енергия, а всички имаме нужда от презареждане през "мързеливия" сезон на годината.
Днес ще ви представя един интересен душ-гел, който не трябва да се подминава.


Звездата на днешния пост е тонизиращия душ-гел с бръшлян от Elancyl.
Опаковката му е пластмасова тубичка, която е непрозрачна. Въпреки това количеството на му се вижда и може да се следи съвсем спокойно.


Капачката не е от отвъртащите се, а се затваря с "щрак". Малко трудно се отваря и затваря, когато съм с мокри ръце и не ми изглежда много стабилна за пътуване, затова използвам душ-гелът само вкъщи. Тубичката е доста голяма и количеството от 200мл. би стигнало  за поне 2-3 месеца ежедневно използване. Освен това продукта е много икономичен и малко количество от него стига за цялото тяло.

Състав:
 Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Parfum (Fragrance), PEG-8, Alcohol, Alpha-Isomethylionone, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Blue 1 (CI 42090), Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Hedera Helix (Ivy) Extract (Hedera Helix), Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Salicylic Acid, Sodium Chloride, Sodium Methylparaben, Triethanolamine, Yellow 5 (CI 19140).



Както се вижда от състава в него има парфюм и тъй като е една от първите съставки е с доста голямо процентно съдържание. Това се личи и по миризмата- още с отварянето на капачката те лъхва една доста силна миризма, която за някои може да е прекалено тежка. Миризмата му не е остра, а по-скоро бие на мъжка и според мен би се харесал и на силната половинка (затова го крия от приятеля ми да не го докопа :)) ) Бръшлянът се усеща и известно време след душа, но по-слабо.

Какво твърдят от марката:
-Почиства и тонизира кожата
-Свеж и тонизиращ парфюм
-Незабавен освежаващ ефект

Душ-гелът се справя много добре с първата му дадена задачка- почиства и тонизира кожата дори с малкото количество, с което го използвам. Почиства добре, но не изсушава кожата, защото не съдържа сапун, което за мен е голям плюс. Тонизира кожата подобно на тоник от чаено дърво и предполагам, че това се дължи на екстракта от бръшлян. Оттук идва и третата му изпълнена задача- незабавно освежава кожата, поради което го препоръчвам за ползване сутрин преди работа. Единственото нещо в него, което не ми допада толкова е както казах по-мъжкия аромат, но това за мен не е недостатък. Въпреки това трябва да се има в предвид от по-чувствителните хора.

Това е засега мнението ми за душ-гелът на Elancyl, ако нещо се промени ще ви държа информирани. Надявам се поста да ви е харесал и да е полезен. Хубав ден!

NUXE Reve De Miel балсам за устни + крем за ръце

Здравейте, момичета! Зимното време се усеща все повече и кожата ми има нужда от специална допълнителна грижа. Най-вече в момента страдат устните и ръцете ми като устните ми са ужасно напукани от студа и се опитвам да укрепя малко тежкото им положение :/

Два продукта, които много харесвам и използвах миналата зима са с мен и сега са балсамът за устни и кремът за ръце на NUXE от серията Reve De Miel.
Характерното за тази серия е медът, който е задължителна съставка  и допринася за уханието на всички продукти, които са част от нея.


Първо започвам с кремът за ръце, тъй като ми е любим и го използвам вече втора зима.  Тубичката е стандартна като за повечето кремове и спокойно може да бъде изстискана до последната останала капка в нея (уеуу). Дизайнът е семпъл и приятен за окото.


Количеството крем в нея е 75мл, което мислех, че ще стигне само за един сезон, тъй като го използвам почти всеки ден, но ето че вече втора година му се радвам и мисля, че ще издържи още няколко месеца.


На задната страна има малко пояснение за него, а именно, че кремът е предназначен за сухи и увредени ръце. Това, разбира се, не ме спира да си го използвам и ежедневно за подхранване на ръцете и за предпазването им от студа.


Съставът може да се види на снимката по-горе като най-важните съставки са мед, слънчогледов екстракт, растителни масла и вит. Е. Не съдържа парабени.


Капачката е с характерното "щрак" и за мен е достатъчно сигурна- нито един път не ми се е разливал, въпреки че съм го взимала с мен на няколко пътувания извън града.
От марката имат няколко твърдения за него:
-Възстановява 
-Подхранва
-Предпазва
След толкова дълго използване мога спокойно да заявя, че кремчето се справя с голяма лекота и с трите дадени му задачки без никакви затруднения.
Ароматът му е малко по-особен и не е характерен, но в никакъв случай не е натрапващ се и бързо се свиква с него. Не се усеща силиконов и не лепне както други мои кремове. Попива много бързо и остава приятното усещане, че сте се погрижили за ръцете си около 3 часа. След измиване, обаче, трябва да се нанесе наново.
За мен е една приятна стъпка от ежедневната ми грижа, която не бива да се изпуска.


Следващата стъпка от грижата за кожата ми е да нанеса балсамът за устни, който мога да определя като ежедневен в пълния смисъл на думата. Реших да си взема този вариант, който е доста различен от братчето му в бурканче, който всички обожават, точно защото не съм чувала нищо за него и исках да пробвам нещо ново. Опаковката му е стикче, което също се затваря с "щрак". Тук това е много важно, защото него също го използвам от доста време и капачката му не се е развалила както на много други балсами за устни, следователно няма опасност от отваряне.


Количеството му е 4 гр., а съставът може да се види на снимката долу:


Безцветен е и не оставя никакви следи по устните- може да се използва и като основа за червило. За разлика от другите продукти от тази серия, ухае не на мед, а на лимонче без миризмата да е остра. Останах изненадана, когато го отворих за първи път и бързо се влюбих в миризмата, а и в самата формула.


Нанасянето му е бързо и лесно, но не се усеща като масло и не е толкова "течен" както други балсами. Нанасяш на устните и си остава там без да мърда, което си е голям плюс, защото не се усеща мазен, нито пък лепка. С две думи са му измислили перфектната консистенция. Това е един от малкото балсами, които не ми омръзват и мога да използвам само тях, докато не ги изхабя напълно. Както се вижда и на снимката реших да го снимам преди съвсем да е изчезнал.
Предназначен е за сухи и увредени устни. За мен той хидратира добре и подържа устните така, но е прекалено лекичък, за да се справи с напукани устни и ако вашият проблем е по-сериозен е добре да вземете братчето му в бурканче, което всички хвалят.

Ами това е за сега, надявам се да ви е било интересно. Ще се радвам да ми споделите в коментарите вие както имате от марката и какво си заслужава да се пробва! Хубав ден!

Essence Limited Edition Collections- First Impression

Здравейте, момичета!

Обичам лимитките, защото са различни от всички други продукти на марките и определено са ми по-интересни. Точно затова, когато видях че може си взема някои от лимитираните им продукти онлайн не се поколебах и веднага си поръчах някои нещица. Ето кои са те и какви са първите ми впечатления за тях:




Колекция Girls Just Wanna Have Fun. От тази колекция се спрях на козметичната чантичка и хайлайтъра им.




Несесерът очаквах, че ще е по-голям и ще побира повече неща. Щеше ми се да е като чанта за пътуване, но е подходящ за дамската чанта и може да побира ежедневното количество козметика. Самия дизайн ми харесва, има супер сладки думички и изчистена задна част. Вече си го използвам в ежедневието и съм доволна.


Най-любимото ми нещо от всичките ми нови придобивки е хайлайтъра в цвят 01 lady's night. Опаковката е прозрачна пластмасова кутийка, през която се вижда прекрасния дизайн на хайлайтъра.


Количеството му е 6гр., което е напълно достатъчно, за да мога да го изхабя (след време) вместо да го изхвърлям.На снимката може да видите и състава.



Да се върнем отново към дизайна, въпреки че не мисля, че има нужда от описване...просто го вижте! Десетки малки сърчица, които изпъкват едно върху друго и са просто уникални <3 Имат и лек деликатен шимър, който не е успял да се покаже на снимките. Миризма не долавям.
Усеща се много мекичък и лесно може да се съсипе, затова ви съветвам да използвате по-мека четка. Хайлайтърът е леко розовеещ, което е добре да се има в предвид.


Така изглежда върху кожата като шимър не се забелязва, а розовия му отенък го прави подходящ за всеки цвят кожа.



На мен много ми прилича на една лимитка на Catrice, която беше на пазара преди време, с тази разлика, че тя е с по-жълтеникав отенък и без блясък. Все пак нанесени на ръката са доста близки и на скулите почти не се различават.  Няма нужда да имате и двата, но за мен е задължително да имам един ежедневен хайлайтър, който да използвам дори и когато съм на работа :)


Друг продукт, на който се спрях е от серията Me & My Umbrella и това е ружът в цвят 01 You Can Stand Under My Umbrella.





Опаковката е стандартна черна пластмасова кутийка, характерна за повечето продукти, която лесно се цапа (да отбележа!) Странното при нея е че по горното капаче има нещо като лепенка вместо огледалце както обикновено и това мога да го считам като малък минус, който разбира се не е нещо, което би ме спряло да си го взема. (а може и да е дефект само при мен?!?)



Дизайнът тук е сладък както вътре така и отвън и е може би една от причините, която ме накара да не се замисля когато си го взех. Като изключим всичко сладурско в него цветът също ме грабна като много подходящ за ежедневието.



Ружът на мен ми идва малко непигментиран, но може да се наслагва, което доведе до прекаляване, защото уж не беше достатъчен :D Тук отново трябва да се избере подходяща четка, с която да се работи. Въпреки това би стоял добре както на тъмна, така и на светла кожа, а и отива на всякакви червила- от по-телесни, до по-ярки. Количеството му е 9гр. и е много по-голямо от обикновен руж, би стигнал за доста дълго време.

Засега това е от мен, споделете ми в коментарите притежавате ли нещо от новите колекции и харесват ли ви те! Хубав ден!